Search by category:
Egyéb kategória

Remišová: Vlčan ügyében a megoldás a támogatásról való lemondás

Remišová: Vlčan ügyében a megoldás a támogatásról való lemondás

Kulcsár Péter

2023. 05. 04., cs – 16:47

Samuel Vlčannak (OĽaNO-jelölt) nem a miniszteri posztról kell lemondania, hanem az állami támogatásról, ez jelentené az ügy megoldását – jegyezte meg a földművelésügyi miniszter címére Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke. Jaroslav Karahuta (Sme rodina) a parlament földművelésügyii bizottságának elnöke nem tartja helyesnek Vlčan döntését. Szerinte azt kell megvizsgálni, jogosan ítélték-e meg a támogatást, ha nem, akkor a bűnüldöző szerveknek kell foglalkozniuk az üggyel.

„Vlčan kolléga azután jelentette be a távozását, hogy kipattant a cégének támogatási ügye. Kolléga úr, nem a posztról, hanem a támogatásról való lemondás a megoldás, ez lenne a megfelelő jelzés az emberek számára, hogy komolyan gondolja a felelős kormányzást” – üzente Vlčannak Remišová a közösségi oldalán.

Karahuta úgy véli, Vlčan távozása nyugtalanságot kelt a mezőgazdasági termelők körében, mert pozitív visszajelzések érkeztek a tárca tevékenységével kapcsolatban. Emellett azt is felhozta érvként, hogy számos más politikusnak van saját cége, és a támogatást nem a saját minisztériumától kapta. „Nem csak kérvényezni kellett a támogatást, azt valakinek el is kellett bírálni és jóváhagyni. Álljon ő a kamerák elé, és mondja el, mi alapján döntöttek, mondja el, jogos-e vagy jogtalan a támogatás” – mondta Karahuta újságíróknak a parlamentben.

Samuel Vlčan megbízott földművelésügyii és vidékfejlesztési miniszter csütörtökön felajánlotta a lemondását, mert családja cége, a Reko Recycling 1,4 millió euró állami támogatást kapott.

Read More

Post Comment