Search by category:
Egyéb kategória

A Süsü, az alkoholista sárkány című videója miatt razziáztak a NAV fegyveresei a magyar youtubernél

A Süsü, az alkoholista sárkány című videója miatt razziáztak a NAV fegyveresei a magyar youtubernél

Mészáros Richárd

2023. 05. 09., k – 19:24

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozója és fegyveres kísérői tartottak házkutatást kedd reggel a népszerű magyar youtubernél, Radics Petinél.

Radics a Facebookon közzétett bejegyzésében arról ír, hogy a nyomozók egy a YouTube-csatornáján, 2016-ban Süsü az alkoholista sárkány címmel megjelent paródiavideó ügyében keresték fel. Az eljárást az MTVA kezdeményezte.

Az indoklás szerint meg kellett volna semmisítenie az alig több mint egy perc hosszúságú videóhoz felhasznált eredeti filmrészleteket, de a nyersanyag már nincs a birtokában, mivel a videó régen készült. Bejegyzését azzal folytatja, hogy szerinte a történtek tanulsága az, hogy senki ne csináljon Süsü, a sárkány paródiát. Radics furcsának tartja, hogy más filmforgalmazók eddig nem jelentkeztek nála, noha méltányos felhasználással például a Warner tulajdonában lévő Joker című film részletéből is készített paródiát.

A házkutatás egy pontján a nyomozók is érzékelték a házkutatás céljának furcsaságát, ezért ők is röhögtek az egészen – zárja bejegyzését a jelenleg több mint 900 ezer követővel rendelkező youtuber.

(Telex)

Read More

Post Comment