Search by category:
Egyéb kategória

Marian Kočner válaszolt az ügyészek kérdéseire is

Marian Kočner válaszolt az ügyészek kérdéseire is

Mészáros Richárd

2023. 05. 09., k – 16:35

Marian Kočner vádlott az ügyészek kérdéseire is válaszolt a keddi kihallgatáson. Korábban ezt megtagadta. A bazini Speciális Büntetőbíróságon (ŠTS) lassan végéhez közeledik a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében és az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében folyó tárgyalás.

Marian Kočner tagadja bűnösségét. Azt mondta, meggyőződése, hogy egyszer megtalálják azokat, akik az ügyészek meggyilkolását megrendelték. „Sok olyan dolog van az aktában, amit a nyomozó nem látott, vagy nem akart látni” – mutatott rá a vádlott. Konkrét neveket azonban nem mondott.

Marian Kočner előtt Alena Zsuzsová vádlott tett tanúvallomást. Korábban azt hangsúlyozta, hogy az ügyészség egyetlen bizonyítékot sem mutatott be arra vonatkozóan, hogy mikor és hogyan rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását, mint ahogyan az ügyészek meggyilkolásának előkészítésére sem. Tagadta, hogy korábban Kočner kérésére részt vett volna a személyek megfigyelésében. Többször megkérdőjelezte annak a levélnek a valódiságát, amelyet Andruskó Zoltán a letartóztatása előtt adott át egy ismerősének. A levélben, amelyet 2023 tavaszán adtak át a bűnüldöző hatóságoknak, Zsuzsovát és Kočnert jelölte meg a gyilkosságok megrendelőiként.

A 2018 februárjában történt Kuciak-gyilkosság ügyében ismét Marian Kočner és Alena Zsuzsová bűnösségéről tárgyal a bíróság. Az ŠTS eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság 2021 májusában visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Két másik személlyel együtt Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi különleges ügyész és Peter Šufliarský volt helyettes főügyész meggyilkolásának előkészítése miatt is vádat emeltek ellenük.

Read More

Post Comment