Search by category:
Egyéb kategória

Hosszadalmas gyógyulási folyamat vár az elgázolt bringásra

Hosszadalmas gyógyulási folyamat vár az elgázolt bringásra

Száz Ildikó

2023. 05. 09., k – 16:41

Érsekújvár |

Március végén a komáromi járásbeli Bajcs és Perbete között elgázoltak egy 36 éves kerékpárost, a fehér furgon elhajtott a helyszínről, csak a letört visszapillantó tükör maradt az út mentén. Erikát a lakhelyén lévő Érsekújvári Oktató Kórházba és Rendelőintézetbe szállították, ahol Ján Baček kórházi szóvivő arról tájékoztatott bennünket, hogy műtétek sorozata, hosszadalmas kezelés és lábadozás vár a balesetet elszenvedőre.

Április 9-én nagyszabású kerékpáros találkozót szerveztek Érsekújvárban a bringások Erika támogatására, útjukat a kórház épülete előtt fejezték be, köszönetet mondva az őt kezelő egészségügyi dolgozóknak. Komáromban 2003-ban alapították a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesületet, amelynek Erika is aktív tagja évek óta. A lábadozó beteg írásban mondott köszönetet az őt támogató csapatnak.

„Köszönöm mindenkinek a sok-sok szeretetet és érdeklődést, sokat számít! A két helyen is eltört medencém miatt hat hetet kell feküdnöm. Ebből öt végtelen hét telt el. De »ebcsont beforr«. A helyzetet a vesék és a tüdő komplikálja. Bár lassan csökkentik a gépes rásegítést, folyamatos a tüdőventilláció, és a torkomból kivezető cső miatt nem tudok beszélni. Folyadék képződik a mellkasomban (ráadásnak egy cső a hónom alatt). A dialízist biztosító gép 76 órás ciklusokban működik, utána pihen pár órát, és kezdődik minden újra. Lekerült a gipsz a kezemről. Fekve, de elkezdődött a rehabilitáció. Légzőgyakorlatok tüdőtágításra, a lábizmok erősítése, hogy legyen ami megtartson, ha majd talpra állhatok. Rengeteg gyógyszert szedek, napi két-három alkalommal ellenőrzik a vérképemet. A személyzet kedves, készséges. Jobb és kevésbé jobb napok váltják egymást, mind fizikailag, mind lelkileg. Rossz a bizonytalanság a kiszámíthatatlanság a vesék és a tüdő miatt”

– foglalta össze Erika a jelenlegi állapotát.

A rendőrség továbbra is keresi a gázolót, kéri a lakosokat, ha bármilyen információjuk van a történtekkel kapcsolatban, jelezzék a rendőrségnek.

Read More

Post Comment