Search by category:
Egyéb kategória

Az SNS és a Republika is együttműködik a nyugdíjas egységszervezettel

Az SNS és a Republika is együttműködik a nyugdíjas egységszervezettel

Kulcsár Péter

2023. 05. 10., sze – 11:05

A parlamenten kívüli Szlovák Nemzeti Párttal (SNS) e héten kedden, a Republika párttal pedig a múlt héten írt alá együttműködési memorandumot a Szlovákiai Nyugdíjas Egységszervezet (JDS).

„Az SNS számára elsődleges a nyugdíjasokat támogató szociális törvények elfogadtatása” – jelentette ki Zuzana Škopcová, a párt szóvivője. Az SNS a memorandumban kötelezte magát, hogy történelmi léptékű nyugdíjemelést fogadtat el, hogy a nyugdíjasok méltó életet élhessenek és fedezni tudják havi szükségleteik kiadásait. A nemzeti párt leszögezte, magára nézve kötelező érvényűnek tekinti a memorandumot.

A Republika és a JDS együttműködési nyilatkozatában a párt arra kötelezte magát, hogy javítani fogja a nyugdíjasok életszínvonalát, meg akarja állítani az élelmiszerárak emelkedését, javítani az egészségügyi ellátást és úgy emelni a nyugdíjakat, hogy ténylegesen magasabbak legyenek, meghaladva az eddigi „szükségszerű valorizálásokat”.

A nyugdíjas egységszervezet már áprilisban memorandumot írt alá a Hlasszal is, a Smerrel pedig megállapodott, hogy megújítják a korábban aláírt együttműködési szerződésüket.

Read More

Post Comment