Search by category:
Egyéb kategória

Kočner: Kuciak írásai nem jelentettek rám nézve semmilyen fenyegetést

Kočner: Kuciak írásai nem jelentettek rám nézve semmilyen fenyegetést

Kulcsár Péter

2023. 05. 12., p – 18:22

Marian Kočner állítása szerint nem érezte, hogy bármilyen fenyegetést jelentettek volna rá nézve Ján Kuciak írásai. Ezt záróbeszédében mondta a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának és az ügyészgyilkosságok előkészítésének ügyében tartott tárgyaláson. Már korábban visszautasította a vádat, hogy gyilkosságokat rendelt meg.

A bíróságon azt is kijelentette, a Donovaly-ügyben nem Kuciak cikke alapján indult ellene eljárás, és szerinte Kuciak írásai semmiben sem tértek el attól, ami más újságokban megjelent. Azt is hangsúlyozta, sosem oldotta meg erőszakkal az újságírókkal való nézeteltéréseit.

„Az igaz, hogy gyakran eléggé expresszív kifejezéseket használok, nem vagyok szent, de nem vagyok gyilkos” – mondta Marian Kočner. Hozzátette, azoknál a részleteknél, amelyeknél nincs elég bizonyíték, a vád megpróbál az érzelmekre hatni. „Bízom benne, hogy csakis a megdönthetetlen tények és bizonyítékok alapján hoznak döntést” – mondta a bíróknak a vádlott.

Marian Kočner szerint a koronatanú, Andruskó Zoltán úgy döntött, hogy megpróbál üzletelni az igazságszolgáltatási szervekkel, és szerinte az is az ő ártatlanságát igazolja, hogy Andruskó Zoltán csak hónapokkal azután tett először vallomást Maroš Žilinka jelenlegi főügyész megölésének tervével kapcsolatban, hogy letartóztatták.

Azt is visszautasította, hogy lett volna indítéka Peter Šulfiarský és Žilinka megöletésére. „Daniel Lipšic megölésének terve pedig meggyőződésem szerint teljes egészében ostobaság” – tette hozzá.

Read More

Post Comment