Search by category:
Egyéb kategória

A DAC győzelmet ünnepelhet Zsolnán, a Slovan bajnoki címet Besztercebányán

A DAC győzelmet ünnepelhet Zsolnán, a Slovan bajnoki címet Besztercebányán

Lencsés Zoltán

2023. 05. 13., szo – 18:35

A DAC labdarúgócsapata Krstovic góljával 1:0-ra győzött Zsolnán a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 9. fordulójában. A Slovan nyerni tudott a Dukla otthonában és bebiztosította újabb bajnoki címét.

Rengeteg hiányzóval kellett megbirkóznia Adrián Guľa vezetőedzőnek a DAC kezdőcsapatának összeállításánál. Kalmár és Alex Pinto eltiltás miatt nem léphetett pályára Zsolnán, míg sérülés miatt Gavrics, Riszvanisz, Szánthó, Ramadan és Andzouana nem állt a tréner rendelkezésére.

Talán pont a sok hiányzó miatt döntött úgy Guľa, hogy rendhagyó hadrendben, 3–5–2-es felállásban küldi pályára csapatát. A kezdőcsapatban feltűnt pár szokatlan arc (Muhamedbegovic,Leginus), míg elöl Krstovic és Niarkhosz egymás mellett rohamozhatta a zsolnai kaput.

Alaposan bekezdett a hazai csapat, a 2. percben már kétszer is előnybe kerülhetett volna. Különösen Gidi kapufán csattant lövése kecsegtetett góllal. A veszélyes hazai kezdés után kiegyenlítődött a játék, a folytatásban már Krstovic és Káčer is zavart tudott kelteni Belko kapuja előtt. A 21. percben Krstovic erős lövése suhant fölé, ekkora már a DAC játszott enyhe mezőnyfölényben. Öt perccel később fordult a kocka, ekkor egy fokkal már a zsolnaiak tűntek aktívabbnak. Helyzet azonban egyik oldalon sem akadt, és ahogy csorogtak a percek, a színvonal is egyre több kívánnivalót hagyott maga után,

A DAC nagyon keveset mutatott támadásban az első 45 perc során – mivel Veselovský és Leginus jóindulattal is csak tízpercenként találkozott a labdával, ez nem is volt különösebben meglepő. Nikola Krstovic is inkább csak a frusztráltságával keltett feltűnést.

A második félidő elején igyekeztek támadóbb szellemben fellépni a hazaiak, de komolyabb helyzetük nem volt. Nem igazán javult a mérkőzés színvonala, a következő érdekes momentumra a 60. percben került sor, amikor Krstovic lövését védte Belko.

A 66. percben a montenegrói támadó már nem hibázott, egy kaputól kifelé kanyaradó szögletrúgásba tette bele a fejét, a labdáért pedig hiába nyújtózkodott a zsolnai kapus – 0:1.

A várakozásoknak megfelelően a lépéskényszerben lévő hazaiak igyekeztek támadni a hajrában, az utolsó tíz percben gyakran körbepasszolták a dunaszerdahelyi kaput, de Petrášt csak egyszer tették igazán próbára, a 94. percben egy szabadrúgásnál.

A győzelemmel az elért pontok tekintetében ez lett a DAC eddigi legsikeresebb szezonja a Fortuna Ligában. A Slovan érvényesítette a papírformát és győzött Besztercebányán, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosította bajnoki címét.

Gólszerzők: Krstovic (66.)

Játékvezető: Kružliak

Sárga lap: Sztojcsevszki, ill. Leginus, Blackman, Davis

ŽILINA: Belko–Minárik,Sztojcsevszki, Ndjeungoue–Rusnák (74. Javorček), Gidi, Sauer (67. Ilko), Bari–Kaprálik, Ďuriš (74. Essomba), Galčík (67. Jambor)

DAC: Petráš–Kružliak, Muhamedbegovic, Brunetti (76. Davis)–Leginus, Káčer (76. Riquelme), Dimun, Veselovský (84. Blackman), Mendez–Niarkhosz (56. Nebyla), Krstovic

MŠK Žilina–DAC 0:1 (0:0)

Read More

Post Comment