Search by category:
Egyéb kategória

Fejükre szakad a tető, de nem mennek sehova – újat követelnek a polgármestertől a tallósi romatelep lakói

Fejükre szakad a tető, de nem mennek sehova – újat követelnek a polgármestertől a tallósi romatelep lakói

Kulcsár Péter

2023. 05. 14., v – 09:22

Felszólította a polgármester a Tallóshoz tartozó Jegenyés romatelepen élőket, hogy azonnali hatállyal költözzenek ki a házakból, amelyekben laknak, mert tetőomlás veszélye áll fenn.

Annak ellenére, hogy több mint egy hónapja rendkívüli helyzetet hirdettek, a romatelepen élő 117 lakos – köztük 45 gyermek – továbbra sem hajlandó elhagyni a lakhatatlanná vált épületeket.

Statikus szakemberek szerint a gerendák rendkívül rossz állapotban vannak, és bármikor le is dőlhetnek

– magyarázta a Joj stábjának Horváth Zoltán polgármester.

Annak érdekében, hogy a tetőn lévő lyukakon keresztül ne szivárogjon be az eső a házakba, fóliákat helyeztek el a padláson. A helyiek meggyőződése, hogy nem történhet velük semmi baj.

Ha nem tudják megjavítani, akkor gondoskodjanak arról, hogy normálisan élhessünk, ahogy kell, legyen villany és víz is

– közölte az egyik asszony.

Milan Ficek jogász szerint amennyiben a polgármester azt mondta az embereknek, hogy költözzenek ki a házukból, de nem engedelmeskedtek, akkor saját felelősséget vállalnak minden kárért, ami az egészségükben vagy akár a vagyonukban keletkezhet.

A kormány roma közösségért felelős megbízottja, Ján Hero kijelentette, jelenleg nem rendelkeznek olyan anyagi forrásokkal, amelyekkel segíthetnék az önkormányzatot abban, hogy lakhatást biztosítsanak a kiszolgáltatott helyzetbe került lakosoknak.

Read More

Post Comment