Search by category:
Egyéb kategória

FELMÉRÉS: Kiderült, melyik párt elnökét tartják a legjobb vezetőnek

FELMÉRÉS: Kiderült, melyik párt elnökét tartják a legjobb vezetőnek

Kulcsár Péter

2023. 05. 14., v – 14:13

A Focus közvélemény-kutató ügynökség legújabb felméréséből megtudhattuk, mely politikusokat tartják legszimpatikusabbnak az emberek.

A politikai pártok vezetői közül Peter Pellegriniben (Hlas) bíznak a legtöbben, hogy miniszterelnökként képes lenne veszekedések és konfliktusok nélkül kormányozni. A megkérdezettek 45%-a úgy gondolja, a Hlas elnöke biztosan megbirkózna a feladattal, 53%-uk viszont elutasítja ezt az állítást.

A második helyre e tekintetben a Smer elnöke, Robert Fico került (31%), míg a harmadik pozícióban a Sme rodina alapítója és elnöke, Boris Kollár (27%) zárt.

A lista negyedik helyén a Republika vezetője, Milan Uhrík (24%) végzett, őt követi a listán a PS, illetve a Demokraták elnöke, Michal Šimečka és Eduard Heger 22-22%-kal, továbbá Andrej Danko (SNS) és Michal Majerský (KDH) 21-21%-kal, valamint Richard Sulík (SaS) 12%-kal.

A rangsor végére Igor Matovič (OĽaNO) került 95%-os elutasítottsággal – kevesebben bíznak az egykori kormányfőben és pénzügyminiszterben, mint Marian Kotlebában (ĽSNS), akinél 89%-ot mértek.

(markíza)

Read More

Post Comment