Search by category:
Egyéb kategória

Matovič felszólította a képviselőket, szavazzák meg az édesanyák adómentességét

Matovič felszólította a képviselőket, szavazzák meg az édesanyák adómentességét

Kulcsár Péter

2023. 05. 14., v – 16:30

Az OĽaNO elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján bejelentette, amennyiben a képviselők nem támogatják a javaslatot, a párt az előre hozott választás egyik fő témájává teszi azt.

A szavak önmagukban nem segítenek az édesanyáknak. Szerdán egy olyan tettet tehetünk, amely megmutatja számukra, hogy a szlovákiai férfiak igenis megbecsülik őket

– jegyezte meg Igor Matovič.

A volt kormányfő és pénzügyminiszter úgy gondolja, „gyávák” azok a politikusok, akik azt mondják, törődnek a gyermekes nőkkel, közben pedig szerdán ellenük fognak szavazni a parlamentben.

Matovič rámutatott, hogy a jövedelemadó eltörlése a szlovákiai anyák 95 százalékát érintené, ők ugyanis havonta bruttó 2000 euró alatt keresnek.

Azok, akik olyan szerencsések, hogy többet keresnek, már a fennmaradó jövedelem után is adót fizetnének

– tette hozzá.

A nők szerinte a szülési szabadság alatt lemaradnak a karrierépítésről férfi kollégáikhoz képest, és később a munkahelyükön is hátrányba kerülnek. Matovič hangsúlyozta, az adómentességgel a jobban keresők magasabb adóztatását ellensúlyoznák.

Az OĽaNO áprilisban nyújtotta be a jövedelemadóról szóló törvény módosítási javaslatát a parlamentnek, amely nemcsak a 15 évesnél fiatalabb gyermekekkel rendelkező anyákat, hanem a 25 évesnél fiatalabb adófizetőket is mentesítené az adófizetés alól.

Read More

Post Comment