Search by category:
Egyéb kategória

Bajnokok Ligája – A városi rivális Inter törheti meg a Milan sorozatát

Bajnokok Ligája – A városi rivális Inter törheti meg a Milan sorozatát

Mészáros Richárd

2023. 05. 15., h – 13:16

Kedden rendezik a milánói derbi, az Internazionale és az AC Milan labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharc visszavágóját, amelynek előbbi 2–0-s előnnyel vág neki.

A múlt heti első felvonáson az Inter Edin Dzeko és Henrih Mhitarjan góljával – hivatalosan vendégként – már 11 perc után kettővel vezetett, és könnyen nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna, de többször már nem talált a kapuba.

A Milanban „bent maradt az ütés”, hiszen szombaton a kiesőjelölt Spezia otthonában is kikapott a gárda, amely így csak az ötödik a Serie A-ban, három fordulóval a vége előtt hátránya négy pont a még BL-indulást jelentő negyedik helyen álló Lazióval szemben. A bajnoki vereséget már a szurkolók sem hagyták szó nélkül, a Spezia stadionjában a lelátón helyet foglaló fanatikusok elbeszélgettek a futballistákkal.

Mindeközben az Inter 4–2-re verte otthon a Sassuolót, aminek köszönhetően a harmadik és innen már óriási meglepetés lenne, ha elbukná a BL-indulást.

Az Inter egy esetleges továbbjutással megtörné a Milan egyeduralmát, utóbbi ugyanis a BL történetének eddigi mind a négy összolasz párharcából győztesen jött ki: 2003-ban elődöntőben, 2005-ben a negyeddöntőben az Intert, 2003-ban a Juventust a fináléban, idén pedig az azóta már olasz bajnok Napolit a nyolc között múlták felül a piros-feketék.

Az Internek jó esélye van arra, hogy megszakítsa ezt a sorozatot, ugyanis története során 19 olyan európai kupapárharcot vívott, amelynek első felvonását „idegenben” megnyerte, és ezek közül csak egyetlen esetben nem jutott tovább. Ez az egy alkalom éppen egy idegenbeli 2–0-s győzelem után esett meg, akkor a kék-feketék Lothar Mathäusszal és Andreas Brehme-vel a soraiban nyertek a Bayern München otthonában az UEFA Kupa 1988/89-es kiírásának harmadik fordulójában, a visszavágón azonban, a San Siróban 3-1-es vereséget szenvedtek.

Ezzel szemben a Milan története során csak egyszer tudott megfordítani egy európai kupapárharcot hazai vereség után, még a Bajnokcsapatok Európa Kupájának 1955/56-os kiírásában a Saarbrücken ellen idegenbeli 4–1-es győzelemmel tették „semmisé” a 4–3-as otthoni vereséget.

A keddi találkozót 21.00-tól M4 Sport élőben közvetíti.

Read More

Post Comment