Search by category:
Egyéb kategória

Ez az óriási étterem ezreket lát vendégül egyszerre

Ez az óriási étterem ezreket lát vendégül egyszerre

Kulcsár Gábor

2023. 05. 16., k – 10:57

Csungking kínai városa a világ egyik legnagyobb éttermének ad otthont, mely egyszerre akár 5800 embert is vendégül láthat.

Az eredeti cikket a Magazín.sk oldalán találjátok!

Csungking híres egy kínai ételfajtáról, amit hot potnak hívunk. Ez gyakorlatilag egy levesfajta, melyet a szemünk előtt főznek meg, és melyet ezután kedvünk szerint fűszerezhetünk. A 22 milliós városban számtalan helyen lehet fogyasztani ezt a különlegességet, ha azonban a világ legnagyobb hot-pot-éttermét keresnénk, akkor a csaknem 3300 négyzetméteren elterülő Pipa Juanra kell fordítanunk a szemünket. Ez a csungkingi étterem egy domb tetején helyezkedik el, és amennyiben foglalásunk van, elég precíz instrukciókra lesz szükségünk. A parkolótól az asztalunkig ugyanis akár 30 perces is lehet az út; ha pedig nincs foglalásunk, akkor ne számítsunk rá, hogy helyhez jutunk majd, még úgy sem, hogy majdnem 900 elérhető asztala van az étteremnek.

Pipa Juanba egész Kínából érkeznek az emberek; mostanra gyakorlatilag turistaattrakcióvá vált. Állítólag egy forgalmasabb napon az étterem több embert szolgál ki, mint egy kisebb ország. Ehhez természetesen hatalmas személyzetre is szükség van; a vendégek közt pincérek százai sétálgatnak, a hot potokért pedig szakácsok tucatjai felelnek. Az étterem éjjel és nappal is egyaránt működik, előbbire többnyire azok a turisták vállalkoznak, akik szeretnének gyönyörködni Csungking kivilágított városában. Az online kritikák szerint pedig az étel is meglehetősen finom. Ti meglátogatnátok?

Read More

Post Comment