Search by category:
Egyéb kategória

Ódor azt ígéri, véget vet a káosznak

Ódor azt ígéri, véget vet a káosznak

Kulcsár Péter

2023. 05. 16., k – 10:52

Az újonnan kinevezett miniszterelnök célja, hogy lenyugtassa a kedélyeket.

A hivatalnokkormány elnöke, Ódor Lajos a Markízának adott interjújában elmondta, kinevezésének egyik feltétele volt, hogy beleszólása legyen a kabinet összetételébe. Hozzátette: Zuzana Čaputová államfővel is kommunikáltak a lehetséges jelöltek kiválasztásáról.

Az interjúkat saját magam folytattam le velük. Közös munka eredménye a miniszterek listája, a vétójogommal nem kellett élnem

– magyarázta.

Ódor elárulta, Čaputová először január végén kereste fel egy esetleges hivatalnokkormány felállítása kapcsán, akkor viszont még úgy gondolta, szakértői kabinetre végül nem lesz szükség.

A miniszterelnök azt ígérte, a káosznak és a veszekedésnek búcsút inthetünk. Kiemelte: nem fogadta el azonnal az államfő ajánlatát, mivel időre volt szüksége, hogy átgondolja, érdemes-e politikai ringbe szállnia.

Ódor hangsúlyozta, tárgyalni fog a politikai pártok vezetőivel, hogy bizalmat szerezzen kormányának.

A kormányfő arra számít, Szlovákiában lassuló tendenciát vesz majd fel az élelmiszerárak emelkedése. Jozef Bíreš mezőgazdasági miniszterrel együtt megbeszéléseket tervez összehozni a gazdákkal, a termelőkkel és a kereskedőkkel, konkrét intézkedéseket viszont még nem jelentettek be.

Read More

Post Comment