Search by category:
Egyéb kategória

Sulík: A közzétett felvételen a sikeres expó lezárását ünnepeltük

Sulík: A közzétett felvételen a sikeres expó lezárását ünnepeltük

Kulcsár Péter

2023. 05. 16., k – 15:21

Richard Sulík volt gazdasági miniszter visszautasítja, hogy rosszul gazdálkodtak az állami vagyonnal a dubaji világkiállításon való szlovák részvétel során. Az SaS elnöke keddi sajtótájékoztatóján az ellenzéki Smer által nyilvánosságra hozott videófelvételre reagált, melyen azt látni, hogy felszólítja a jelenlevőket, „igyák ki a bárt”. Sulík elmondta, a szlovák pavilon vendéglőjében készült a felvétel, a világkiállítás zárónapján, és a sikeres dubaji bemutatkozást ünnepelték.

„Igen, ünnepeltünk, az expó zárónapja volt” – jelentette ki. Hozzátette, mintegy 30 hosztesz volt jelent, továbbá a 182 napos világkiállítás szervezőcsapatának tagjai. „Mindenkit meghívtam egy italra” – tette hozzá, azzal, hogy a bárt azért kellett kiinni, mert az Egyesült Arab Emírségekben korlátozások vonatkoznak az alkohol behozatalára és a kivitelére is. Sulík szerint nem volt túl sok alkohol a bárban. Hozzátette, a Geissen család éppen arra járt, ezért volt jelen az ünneplésen.

Utódja, Karel Hirman volt gazdasági miniszter kijelentésével kapcsolatban, hogy hiányosságokra bukkantak az expó költségeinek elszámolásánál, Sulík azt mondta, ezt a könyvelőknek kell tisztázniuk. Hangsúlyozta, hogy a saját számláit kifizette a világkiállításon, a szlovák bemutatkozásra előirányzott költségvetési keretet pedig betartották.

Hozzátette, hogy amikor elfoglalta a miniszteri széket, lemaradás volt az expón való részvétel megszervezésében, de rövid időn belül sikerült megállapodni a kiállítóhelyekről. Fél év alatt 550 üzleti találkozót tartottak, és 11 vállalkozói missziót valósítottak meg.

Read More

Post Comment