Search by category:
Egyéb kategória

Az ügyészség vizsgálja Horváth Lehel ügyét, a család panaszt tett a bíró ellen

Az ügyészség vizsgálja Horváth Lehel ügyét, a család panaszt tett a bíró ellen

Mészáros Richárd

2023. 05. 17., sze – 15:30

Az ügyészség foglalkozik Horváth Lehel főtárgyalással kapcsolatos ügyével. A vádlott hozzátartozói kifogásolják a Speciális Büntetőbíróság (SZB) bírójának eljárását, mert szerintük nem engedte, hogy Horváth Lehel időben beadja magának az inzulint. A Bírói Tanácsához is panaszt nyújtottak be.

„A büntetőfeljelentés, valamint a sajtóban megjelent információk alapján a Pozsonyi Kerületi Ügyészség ellenőrzi, történt-e bűncselekmény az ügyben” – mondta Zuzana Drobová, a Főügyészség (GP) és a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) szóvivője. Drobová hozzátette, az ügyészek munkáját a Főügyészség ügyésze fogja felügyelni.

Maroš Žilinka főügyész elrendelte, hogy Daniel Lipšic különleges ügyész vizsgálja meg, jogszerűen járt-e el a főtárgyaláson a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze.

A vádlott családja bűncselekmény gyanúja miatt levélben fordult a Bírói Tanácsához, és azt kérte, indítsanak fegyelmi eljárást a bíró ellen. Levelükben azt állítják, a bírónő többször is megtagadta, hogy a vádlott beadja magának az inzulint, ami miatt összeesett.

Read More

Post Comment