Search by category:
Egyéb kategória

Szétbirkózás színesíti a XI. Csallóközi Kupát

Szétbirkózás színesíti a XI. Csallóközi Kupát

Lencsés Zoltán

2023. 05. 17., sze – 16:46

Dunaszerdahely |

Folytatódik a hagyomány, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub e hét végén ismét megrendezi nemzetközi tornáját, a Csallóközi Kupát. A 11. alkalommal sorra kerülő viadalon az előzetes nevezések alapján Csehország, Magyarország, Románia és Szlovákia 150 sportolója szabadfogásban küzd majd a győzelemért a dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban.

„Az országhatárokon túl is népszerű megmérettetésünkön a fiúk mezőnyében hét (U9, U11, U13, U15, U17, U20, U23), a lányoknál pedig négy korosztály képviselőinek párharcait izgulhatják végig a nézők” – tájékoztatta lapunkat közelgő viadalukról Hakszer Roland, a Dunaszerdahelyi Birkózóklub elnöke, a szakági szövetség alelnöke.

Az előző felvonásokhoz hasonlóan a közelgő korosztályos kontinensviadalokra való formaidőzítésre is kiváló lehetőség kínálkozik. Sokak számára ugyanis éppen ez lesz az utolsó próbatétel, lehetőség az Eb-kiküldetés kiharcolására. „Klubunk 25 versenyzőt nevezett a viadalra. Célunk minél több aranyérmet szerezni, dobogós helyezést produkálni, megvédeni csapatversenyben szerzett elsőségünket. Két birkózónk ráadásul ki-ki versenyt vív a válogatott tagság, az Európa-bajnoki szereplés kiharcolásáért. Nevezetesen Kovács Ferenc Dániel az U20-as korosztályúak mezőnyében a szinnaiak országos bajnokával, Nagy Roland pedig a kassai riválisával vívott párbajban igyekszik kiérdemelni az U17-es válogatott edzőjének bizalmát. Egyébként az úgynevezett szétbirkózás két nyertes mérkőzésig tart” – nyilatkozta a tornát színesítő érdekességekről Hakszer Roland.

Megtudtuk, a rendezvényen a szervezők a súlycsoportok dobogós helyezettjeit éremmel, győzteseit, valamint a csapatverseny első három helyezettjét pedig serleggel jutalmazzák. A szőnyegcsaták szombaton az ünnepélyes megnyitót követően délelőtt 11 órakor kezdődnek. A belépés ingyenes.

Read More

Post Comment