Search by category:
Egyéb kategória

Fico kritizálta az Ódor-kormány első ülésének napirendjét

Fico kritizálta az Ódor-kormány első ülésének napirendjét

Mészáros Richárd

2023. 05. 17., sze – 16:36

Robert Fico, az ellenzéki Smer elnöke kritizálta a szakértői kormány első ülésének napirendjét. Például azt vetette a kabinet szemére, hogy ahelyett, hogy az élelmiszerárakkal foglalkoztak volna, a nagykövetek között tisztogatnak, és katonákat küldenek a határra egy konferencia miatt.

„A kormányülés az államfő kézjegyét viseli magán. Az államtitkárok leváltásán kívül semmi másról nem tárgyaltak, és lecseréltek néhány nagykövetet” – szögezte le Fico. Hozzátette, Zuzana Čaputová ezzel „bebetonozta” saját embereit a nagyköveti posztokon.

Bírálta azt is, hogy a kormány a Globsec-konferenciával foglalkozott. Feltette a kérdést, miért kellett a kabinet első ülésén úgy dönteni, hogy a konferencia miatt katonákat küldenek a határátkelőkre, hogy segítsék a rendőrség munkáját. Hozzátette, a civil szervezetek konferenciája miatt sorok alakulhatnak ki a határátkelőkön.

A május 24-től június 8-ig tartó határellenőrzésről április végén döntött az Eduard Heger vezette megbízott kormány. Erre az időszakra biztonsági okokból visszaállítják a határellenőrzést az osztrák, a magyar, a lengyel és a cseh határon, valamint a nemzetközi repülőtereken, a Globsec 2023 pozsonyi (Bratislava) konferencia idejére.

Read More

Post Comment