Search by category:
Egyéb kategória

Szlovák bajnok a HC DAC (FOTÓK)

Szlovák bajnok a HC DAC (FOTÓK)

Elek Zoltán

2023. 05. 21., v – 19:35

A dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a szlovák bajnoki rájátszás fináléjának harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén hazai pályán fogadta a legutóbbi tizenegy kiírás győztesét, a nagymihályi Iuventát.

A hazaiak a megszokott Magera Noémi–Juhos Kata, Élő Beatrix, Kristína Pastorková, Ligia Costa, Eliška Desortová, Bízik Réka hetessel kezdtek védekezésben, támadásba pedig Hornyák Bernadett érkezett Pastorková helyére. A mérkőzés két kimaradt helyzettel indult, a vendégeknél Iryna Yablonska-Bobal védett, a hazai oldalon pedig a kapufa segített. Az első találatot végül Desortová szerezte, de Lívia Klučková gyorsan válaszolt. 3:2-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd Costa és Juhos gólja, Desortová duplája, valamint Magera védései után már 7:3 állt az eredményjelzőn. A 13. percben jártunk ekkor és az Iuventa időt is kért.

Peter Kostkának sikerült felráznia csapatát és nyolc perccel később már döntetlen volt az állás, sőt a vezetést is átvették a nagymihályiak. A félidő hátralévő részében hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny. A HC DAC Élő és Pastorková üres kapuba lőtt góljaival kettővel is elhúzott, de az utolsó percben Klučková és Patrícia Wollingerová is villant, így 13:13-nál jött a szünet.

A második játékrész Almeida védéseivel indult, Desortová, Pastorková és Erika Rajnohová eszén is túl járt a brazil. A hazaiak rövid időre kettős emberelőnybe is kerültek, miután Bízik Rékát a levegőben kapta el és kis híján a mezét is lehúzta Bibiana Štefaniková. Bár a létszámfölény nem hozta meg a várt eredmény, Bíziket alaposan feltüzelte, sorozatban három gólt lőtt, Sári második rontott hetese után már a büntetőt is ő váltotta gólra, 16:15.

A roppant fordulatos meccs remek hangulatban zajlott, amikor néhány pillanatra elhallgatott a dunaszerdahelyi szurkolótábor, a vendégek is rákezdtek, így a parázs párbaj a pálya mellett a lelátón is zajlott.

A támadójáték mindkét oldalon elakadt, Almeida és Magera is szép védéseket mutatott be, így előbb az Iuventa, majd két perccel később a HC DAC is időt kért, az állás mindkét esetben 17:17 volt. Élő átlövése törte meg a majdnem hétperces gólcsendet, majd Magera védett ismét és Desortová is betalált, kettőre nőtt a hazai előny. Szűk hét perccel a vége előtt Bízik újabb értékesített büntetője és Desortová betörésből szerzett gólja után 21:17-re módosult az eredmény, időt kértek a vendégek. Kevesebb mint négy perc volt hátra, amikor egy gólra felzárkóztak a vendégek. Pokoli végjáték várt a csapatokra.

Élő gólját Magera védése követte, de maradt a labda az Iuventánál, a dunaszerdahelyiek kapusa azonban újra hárított. Az utolsó két perc következett. Juhos lövését fogta Almeida, majd újra Magera Noémi védett. Az utolsó perc 23:21-nél kezdődött el, már az egész sportcsarnok talpon volt, amikor Costa háromra növelte a hazai előnyt. „Bajnokcsapat! Bajnokcsapat!” – zúgott a lelátóról. Štefaniková lőtt még egy gólt, de nehezen viselte a vereséget, miután földre vitte Desortovát még el is lökte, de ez már nem osztott nem szorzott. A végeredmény 23:22, a MOL Liga megnyerése után, szlovák bajnok a HC DAC!

Dunaszerdahelyi sportcsarnok, v.: Haščík, Sivák

HC DAC: Magera Noémi, Gajdóczi Barbara (kapusok) – Juhos Kata, Élő Beatrix, Kristína Pastorková, Ligia Costa, Eliška Desortová, Bízik Réka, Hornyák Bernadett, Natália Némethová, Sári Barbara, Erika Rajnohová, Mészáros Réka, Kovács Noémi, Pénzes Mónika, Demeter Virág Orsolya

HC DAC–Iuventa Michalovce 23:22 (13:13)

Read More

Post Comment