Search by category:
Egyéb kategória

Aláírták a szerződést, 110 millió eurót fektet be Rimaszombatban a Winkelmann

Aláírták a szerződést, 110 millió eurót fektet be Rimaszombatban a Winkelmann

Kulcsár Péter

2023. 05. 24., sze – 14:51

Szerdán befektetési szerződést írt alá Alexander Eick a Winkelmann-csoport képviseletében, valamint Peter Dovhun gazdasági miniszter és Ódor Lajos kormányfő. A Winkelmann-csoportot a Reflex SK társaság képviseli Szlovákiában, amely szintén aláírta a szerződést.

A cég 450 munkahelyet hoz létre, 2025 elején kezdi meg a gyártást, a kormány 41 millió eurós befektetési támogatással járul hozzá a letelepedéséhez. Ódor Lajos kiemelte, a régió elmaradott, a munkanélküliség hozzávetőleg 13%, és a cégnek köszönhetően javulhat a térség gazdasági helyzete.

A szerződés értelmében a cég új üzemet épít Rimaszombatban, és egyebek mellett fűtési rendszereknél használt melegvíztárolókat fog gyártani.

„Nyugat-Szlovákiában magasabbak a bérek, mint keleten vagy az ország középső részén. Tisztességesen fogunk hozzáállni a régióhoz, ahol letelepszünk” – mondta a dolgozók bérével kapcsolatban Heinrich Winkelmann, a Winkelmann-csoport igazgatója.

Heinrich Winkelmann 2023 áprilisában írt alá memorandumot a rimaszombati befektetésről Eduard Heger megbízott kormányfővel és Karel Hirman megbízott gazdasági miniszterrel.

A Winkelmann-csoport ipari felhasználású fémmegmunkálással foglalkozik, a családi céget 1898-ban alapították, jelenleg Németországban, Lengyelországban, Törökországban, Kínában, az USA-ban és Mexikóban vannak üzemei, például fűtésrendszereket, hidraulikus elosztórendszereket, vízkezelő berendezéseket, alvázalkatrészeket, hajtótengelyeket gyárt sugárhajtóművekhez és helikopterekhez. Hozzávetőleg 4000 embert foglalkoztat világszerte.

Read More

Post Comment