Search by category:
Egyéb kategória

Magyarország Tokaj borvidékén eladó a borfesztiválok többszörösen győztes borászata – GALÉRIA

Magyarország Tokaj borvidékén eladó a borfesztiválok többszörösen győztes borászata – GALÉRIA

Zoltán Seres

2023. 05. 24., sze – 11:12

Magyarország legnevezetesebb borvidékén, Tokaj Hegyalján, az aszúborok édenkertjében teljes felszereltséggel eladó a 10 hektáros, elsőosztályú területeken elterülő szőlővel, 2000 m2 telken található, energiatakarékos, napelemes rendszerrel ellátott borászati üzemmel és a Rákóczi vár közvetlen tövében található történelmi borospincével rendelkező Heidrich Pincészet.

Tokaji borvidék az UNESCO Világörökség része, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek

A szőlészet és borászat évezredes hagyományokra tekint vissza a térségben. A tokaji bor példátlan különlegességét Hegyalja talajának és éghajlatának sajátos együtthatása alakította ki. A Tokaji borvidék, a világ első zárt borvidéke, 2002-óta az UNESCO Világörökség része. Világhíre révén egész Magyarország jelképévé vált. A Tokaji borvidék zárt térség, borai, borkülönlegességei fokozott védelemben részesülnek, ide nem hozható be más területről származó szőlő, must, bor (palackozott borok kivételével).

Az eladóvá vált Heidrich Pincészet 5 puttonyos tokaji aszújával számos díjjal és első helyezéssel büszkélkedik

Heidrich Pincészetet a nemzetközi és hazai borversenyek és borfesztiválok évtizedek óta rangos elismerésekben részesítik. 5 puttonyos tokaji aszú bora számos első helyezéssel büszkélkedhet.

Tokaj Hegyalja ’trachyt’ kőzetekből képződött talaja előnyös fizikai tulajdonságával szolgálja a szőlőkultúrát. Növényi tápanyagokban bővelkedik, és nagyfokú hőelnyelő képessége miatt hamarabb melegszik fel, mint más talajok, majd a szőlő érési időszakában naplemente után is sokáig megtartja a meleget. Az éghajlat sajátossága főleg érés idején érvényesül; forró nyár, nappal gyakori kánikulaszerű hőség után egyenletes hőmérsékletű ősz, októberben a deres hajnalokat követő verőfényes nappalok.

Az aszú a tokaji bor koronája, amely 8-10 éves korában éri el palackképességét. Történészi feletárások szerint már a 15. században készítettek aszú-bort ezen a vidéken. Amikor XIV. Lajos megkóstolta a tokaji bort, a „le vin des rois et le roi des vins” elnevezéssel illette, ami latinul vált ismertté: „vinum regum, rex vinorum” azaz „királyok bora, borok királya”.

Energiatakarékos, napelemes klimatizált csarnok lakóépülettel, pincével, mezőgazdasági gépekkel, gépjárművekkel és a szőlőműveléshez szükséges eszközökkel együtt eladó.

A Sárospatakhoz közeli Bodrogolasziban található üzemben a szőlő feldolgozástól a bor érlelésen és palackozáson keresztül minden eszköz rendelkezésre áll. A tartály csarnok klimatizált. Az épület tetőszerkezetére 21 kw-os napelem rendszer került telepítésre.

Fontosabb borászati gépeken és eszközökön: zúzó, bogyozó, fél automata szőlőprés, szivattyúk, lapszűrő, 100 000 liter tárolásra alkalmas core acéltartály, stb. túl még sok más eszköz is rendelkezésre áll. Az épületen belül öltöző és szociális helyiségek készáru raktár és palackozó lett kialakítva.

A telepen található még a szőlőműveléshez szükséges eszköz, traktor, 5,5 tonnás pótkocsi, permetező, szárzúzó, stb. is. A feldolgozó üzem területén egy 60 m2-es lakóépület is található: szoba, konyha, fürdőszoba, kamra. Sárospatakon a Rákóczi Vár mellett, a Bodrog folyó partján helyezkedik el a történelmi pince, és közvetlen mellette áll egy felújítandó épület, melynek nagysága 100m2 épület, 350 m2 telekkel.

A borászati vállalkozás 15 évre bérleti joggal rendelkezik 10 ha részben felújított szőlőterületre.

Eladási ár: 425 000 Euró, amely tartalmazza az össze felsorolt szőlő területeket épületeket, eszközöket, illetve engedélyeket.

(A rendelkezésre álló árukészlet megbeszélés tárgya.)

További információ:

endre.heidrich@gmail.com

+36 30 212 0448

Read More

Post Comment