Search by category:
Egyéb kategória

Az SHMÚ által kiadott figyelmeztetések mostantól a Közegészségügyi Hivatal ajánlásait is tartalmazzák

Az SHMÚ által kiadott figyelmeztetések mostantól a Közegészségügyi Hivatal ajánlásait is tartalmazzák

Mészáros Richárd

2023. 05. 25., cs – 16:24

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) által kiadott meteorológiai és hidrológiai figyelmeztetések mostantól tartalmazzák a Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) egészségügyi ajánlásait is – tájékoztatott Ivan Garčár, az SHMÚ szóvivője.

„A szél, a vihar, a túl alacsony vagy magas hőmérséklet, illetve az árvizek miatti riasztáskor az egészségügyi ajánlásokat is közzétesszük” – mondta Martin Benko, a SHMÚ vezérigazgatója.

Ján Mikas országos tiszti főorvos közölte, hogy például árvízkor gyakorlati információkat tesznek közzé az SHMÚ honlapján arról, milyen higiéniai előírásokat kell betartani, ha elönti a víz a kutakat, illetve mi vonatkozik az élelmiszerekre és a mezőgazdasági terményekre, valamint hogy milyen egészségügyi kockázatok léphetnek fel az árvíz következtében.

„A meteorológiai előrejelzések és figyelmeztetések során ajánlásokat tesznek közzé arról, mi a teendő például hőhullám, fagy, vagy más időjárási jelenségek idején, és azt is jelzik, mely veszélyeztetett csoportokat érinthetik leginkább ezek a jelenségek, és milyen egészségügyi kockázatokkal járnak” – tették hozzá a szakemberek.

Read More

Post Comment