Search by category:
Egyéb kategória

Monacói Nagydíj – Hamilton és Vasseur is tagadja a brit sztár Ferrarihoz igazolását

Monacói Nagydíj – Hamilton és Vasseur is tagadja a brit sztár Ferrarihoz igazolását

Mészáros Richárd

2023. 05. 25., cs – 20:50

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton és a Ferrari csapatfőnöke, Frederic Vasseur is tagadta, hogy az olasz Forma-1-es istálló és a brit sztár között tárgyalások zajlottak volna a közös folytatással kapcsolatban.

Legutóbb a Daily Mail című brit napilap írt arról, hogy a maranellóiak már a következő idényben is igényt tartanának Hamilton szolgálataira és 46 millió eurós fizetéssel csábítják a 38 éves brit pilótát. Az újság különböző forgatókönyveket is vázolt, közte egy Hamilton-Charles Leclerc cserét, valamint azt a verziót, mely szerint Carlos Sainz Jr. az Audihoz igazol majd, és az ő helyére érkezik a Ferrarihoz Hamilton.

„Mindannyian pontosan tudjuk, hogy a szezonnak ebben a szakaszában minden héten új sztorik születnek” – nyilatkozta Vasseur a hétvégi Monacói Nagydíj helyszínén a sajtó képviselőinek. „Nem tettünk ajánlatot Lewis Hamiltonnak, nem csináltunk ilyesmit” – tette hozzá az olasz istálló csapatfőnöke.

Hamilton ennél is rövidebbre zárta a kérdést, amikor az állítólagos Ferrari-ajánlatról faggatták.

„Nem. Talán valaki unatkozott, miután a múlt hétvégi futamunkat törölték Imolában” – vélekedett.

A brit sztár már többször megerősítette, hogy a Mercedesnél képzeli el a jövőjét, igaz, a mostani szerződése az idén lejár, és még nem hosszabbítottak vele. Az új megállapodásról Hamilton elmondása szerint a háttérben zajlanak a tárgyalások, ő azonban egyelőre nem foglalkozik ezzel a kérdéssel, így jobban tud koncentrálni a versenyzésre.

„Úgy hiszem, a rajtrácson helyet foglaló összes csapat bármikor szívesen alkalmazná Hamiltont, nonszensz lenne, ha ennek az ellenkezőjét állítanánk” – mondta még csütörtökön Monte-Carlóban Vasseur, de hangsúlyozta, releváns megbeszéléseket nem folytattak a hétszeres vb-győztessel.

Read More

Post Comment

Generated by Feedzy