Search by category:
Egyéb kategória

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen

Az orosz erők újabb éjszakai támadást intéztek Kijev ellen

Mészáros Richárd

2023. 05. 26., p – 09:01

Az orosz erők éjjel ismét támadták Kijevet – közölte a helyi polgári és katonai közigazgatás pénteken, azt állítva, hogy minden rakétát elfogtak és megsemmisítettek.

„Újabb légitámadás Kijev ellen, május eleje óta a 13. egymás után! Mint mindig, éjszaka” – közölte a közigazgatás a Telegram üzenetküldő oldalán. A tájékoztatás szerint a robotrepülőgépeket Tu-95MSZ stratégiai bombázók indították a Kaszpi-tenger térségéből.

Kijev légterében minden ellenséges célpontot felderítettek és megsemmisítettek – írták a hatóságok.

Az ukrán vezérkar péntek reggeli napi tájékoztatójában több mint ötven orosz légitámadásról számolt be, amelyeket robbanóanyagot hordozó drónnal és rakétatákkal hajtották végre.

Egy SZ–300-as rakéta eltalált egy gátat a Donyecki területen, Karlivka térségében – közölte a vezérkar, hozzátéve, a térségben nagy az árvízveszély.

Oroszországban egy robbanás okozott károkat egy épületben a Krímhez közeli Krasznodar városában, a RIA Novosztyi hírügynökség által idézett helyi hatóságok szerint anélkül, hogy áldozatokkal járt volna. A Readovka orosz hírportál a Telegram-csatornáján egy olyan épületről posztolt fotót, amelynek legfelső emelete és teteje megsérült és megfeketedett.

Az incidens okát vizsgálják – közölte Krasznodar polgármestere, Jevgenyij Naumov a Telegramon.

Read More

Post Comment