Search by category:
Egyéb kategória

Valóban igaz, hogy sokan nem oltathatják be magukat?

Valóban igaz, hogy sokan nem oltathatják be magukat?
Balaskó Réka
2022. 02. 01., k – 11:19

2022. február 1., kedd – 12:03
Friss ikon
Off

Törzs

A miniszterelnök a videót a közösségi oldalán osztotta meg a „A tényeknek higgy, ne a mítoszoknak” című sorozat részeként. A sokakat foglalkoztató kérdésre Svetlana Hadvabová immunológus adott választ.

Hadvabová szerint kevés a valódi ellenjavallat a koronavírus elleni védőoltásokkal szemben. Az oltás utáni tünetek a legtöbbször ideiglenesek, mint például a láz vagy az asztma súlyosbodása. „Az asztmás roham alatt természetesen senkit sem oltunk be, de állapotának stabilizálódása után ennek nincs akadálya” – tette hozzá az immunológus.

Hadvabová elmondta, hogy a pajzsmirigy vagy a szív krónikus betegségei, a reumás megbetegedések, immunbetegségek, de még a rákos megbetegedések sem zárják ki az oltást. „Sőt, épp ellenkezőleg, ezeknél a betegségeknél ajánlott felvenni a védőoltást, hogy a pácienst megvédjük a Covid-19-től” – mondta.

Az immunolgóus hozzátette, hogy a terhesség, a neurológiai betegségek, vagy a korábbi allergiás reakciók esetén is beadható a vakcina.

Ha az omikron megfertőzött, lehetek még deltás-covidos?

Január utolsó teljes hetében Magyarországon heti átlagban napi 15.272 új fertőzöttet regisztráltak a koronavírus-járványban, január utolsó hétvégéjén 15.135-öt. Ez a január 31-i, hétfői adat 2734-gyel volt kevesebb a péntekinél. 

Bevezető

Igaz, hogy sokan nem kaphatják meg a védőoltást a koronavírus ellen? Az immunológus egyértelmű válaszát Eduard Heger (OĽaNO) miniszterelnök a közösségi oldalán osztotta meg!

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment