Search by category:
Egyéb kategória

Kiderült, hányan védettek az omikronnal szemben Szlovákiában

Kiderült, hányan védettek az omikronnal szemben Szlovákiában
Balaskó Réka
2022. 02. 01., k – 10:48

2022. február 1., kedd – 11:03
Friss ikon
Off

Törzs

„Fontos tudni, hogy a betegség leküzdése után a lakosság hány százalékánál alakultak ki antitestek. Egy részét teszteléssel fedezhetjük fel, de nem mindenkinek vannak antitestjei, és a népesség egy része úgy esik át a betegségen, hogy nem is tud róla. Azonban mindenki rendelkezik bizonyos fokú védettséggel az újrafertőződéssel szemben, és az ilyen betegeknek nem szabadna kórházba kerülniük” – mondta Peter Lednický, az Unilabs Slovensko vezérigazgatója a pluska.sk-nak. 

A kutatást az omikron-hullám kezdetével végezték el, hogy kiderítsék, hány ember kap védelmet, miután legyőzte a Covid-19-et. Az antitestek körülbelül hat hónapig maradnak a beteg szervezetében, és körülbelül hat hónappal ezelőtt érkezett Szlovákiába a harmadik hullám, amelyet a delta változat okozott. „A delta kialakulását nem tudtuk pontosan kimutatni, de úgy tűnik, a nyár végére kezdett erőteljesen megmutatkozni. Az Unilabs Slovensko laboratóriumaiban 2021-ben folyamatosan szekvenáltuk a pozitív minták egy részét, és októberben a delta már 100 százalékban jelen volt a pozitív minták között” – magyarázta Peter Lednický.

A laboratóriumok Szlovákia egész területéről származó 4 221 mintában az ELISA-módszerrel vizsgálták az antitesteket. Megállapították, hogy a szlovákiaiak kevesebb mint negyedének vannak antitestjei, egészen pontosan az emberek 23,62 százalékának. Ez a beoltott és a be nem oltott emberekre egyaránt vonatkozik.

Lednický azt is elárulta, pontosan hányan számítanak védettnek a lakosságból. Válasz a galériában!

Ennyi szlovákiainak van védettsége az omikron ellen!
2022. 02. 01., k – 10:55
Balaskó Réka
Gallery images

Leírás

Fotók: pluska

Kilenc hónapra csökken a COVID-19 elleni oltás érvényessége

Februártól a COVID-19 elleni oltás érvényessége az utolsó adag beadása óta számított egy évről kilenc hónapra csökken. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ SR) ezért több rendeletet is módosít.

(pluska)

Bevezető

Bár a világjárvány harmadik hulláma során az elmúlt hat hónapban a PCR-tesztek csak 302 ezer pozitív esetet mutattak ki, a delta leküzdése után több mint 1,28 millió ember rendelkezhet antitestekkel. Ez derül ki az Unilabs Slovensko laboratóriumainak legfrissebb elemzéséből.

 

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
ÚJ SZÓ ONLINE

Read More

Post Comment