Search by category:
Egyéb kategória

Čaputová egyelőre elégedett Ódor Lajos munkájával

Čaputová egyelőre elégedett Ódor Lajos munkájával

Mészáros Richárd

2023. 05. 26., p – 09:46

Zuzana Čaputová államfő egyelőre elégedett Ódor Lajos miniszterelnök munkájával, bár tisztában van azzal, hogy még csak rövid ideje van a funkcióban – jelentette ki az elnök asszony a TV JOJ Na hrane című csütörtök esti műsorában.

„Azokkal a témákkal foglalkoznak, amelyek rendkívül fontosak Szlovákia számára” – jelentette ki Čaputová. Hozzátette, nemcsak a szakmaiságukkal, de azzal is elégedett, hogy nem hagyják magukat belerángatni politikai játszmákba.

Mint mondta, a kormány tagjai már a kinevezésük előtt támadások célpontjaivá válták, ez pedig azóta sem változott. Emlékeztetett, az újonnan kinevezett kormány az első harminc napban teljes hatáskörrel rendelkezik, ezért önállóan működhet.

A parlament munkáját illetően elmondta, az, ami ott zajlik, nem kielégítő. Két törvényt is megvétózott, az elkövetkező napokban pedig további törvények sorsáról dönthet, továbbiakat vétózhat meg.

Arra, hogy tervez-e ismét indulni az államfői székért, Čaputová nem válaszolt. Hozzátette, a jelenlegi belpolitikai helyzetre való tekintettel még nem hozta meg a döntést, azt pedig szeretné felelősségteljesen. Hogy indul-e, a megfelelő időben közli majd – mondta.

Čaputová az arra vonatkozó pletykákra vonatkozóan, mely szerint a jövőben megváltoztatnák az elnökválasztás módját, azt pedig nem az emberek, hanem ismét a parlamenti többség választaná, az államfő azt felelte, hallott róla, de nem tudja megítélni azok valódiságát. 

A SIS igazgatója, Michal Aláč leváltása kapcsán azt közölte, hogy ez továbbra is nyitott kérdés, de Ódor Lajos kormányfővel már beszélt róla. 

(TASR)

Read More

Post Comment