Search by category:
Egyéb kategória

Csábi előrelépés – bravúros bronz nélkül

Csábi előrelépés – bravúros bronz nélkül

Orosky Tamás

2023. 05. 31., sze – 18:23

Tavaly újoncként a hatodik, idén a negyedik helyen zárt a csábi sakkcsapat az extraligában.

A Nagykürtösi járásban fekvő település együttese megtalálta helyét a szlovák élvonalban. Csak segédpontokkal szorult le a dobogóról, négy kör után még vezetett is a 11 fordulós bajnokságban.

Szerencsétlenül jártunk a zsolnaiakkal, hiszen ellenünk még erős összeállításban játszottak, így lett bravúros 4:4 a vége. Utána azonban alaposan meggyengült az észak-szlovákiai együttes, Homonnába el sem utazott, ahol a bajnokit játék nélkül a hazaiak nyerték 8:0-ra, Végül ez előnyükre szolgált a bronzcsatában, segédpontokban akkor kerültek jócskán elénk – tudtuk meg Jakab Róbert klubmenedzsertől. – Lehetett volna több pontunk is, de a pozsonyi Slovan és a bajnok Modra elleni hétvége nagyon peches volt. A fővárosiak ellen kezünkben volt az egyik pont, de Samir Sahidi rontott, és kikaptunk, akárcsak a jóval esélyesebb Modrától, majd később a szintén jobb dunaszerdahelyi bajnoktól. Több vereségünk nem volt. Végül örültünk a negyedik helynek is, mert fejlődik a csapat, stabil tagjává vált a mezőnynek. Bármelyik ellenféllel egyenlő csatát vívunk, s egyre jobban felzárkózunk a legjobbakhoz. Mindig a lehető legerősebb csapattal álltunk ki, nem taktikázunk. Mindössze tízen ültek asztalhoz, s közülük öten – Samir Sahidi, Halák Miklós, Urhegyi Márton, Téglás Balázs és Gyerpál Adrián – mindannyiszor. Továbbra is motiváltak vagyunk, s a következő évadban újra a dobogós helyezést célozzuk meg. Felkészülünk, Farkas Gábor FIDE-mester személyében erősítés is érkezik.”

Van III. ligás B csapata is a csábi klubnak, amely idén a harmadik lett csoportjában. Hazai nevelésűek, falubeliek alkotják a klubmenedzserrel az élen. Jó ugródeszka ez az extraligás keretbe.

Érdekes

Ilyen hatalmas egyéni sikere még nem volt a csábi sakknak: Gyerpál Adrián megnyerte az U20-as korosztály gyűgyi országos bajnokságát. „Együtt versenyzett az U18-as korosztályban nevezettekkel a mezőny, így az eredménylista is összevont, és Adriánt 5,5 pontjával a tizedik helyre rangsorolta, az U20-asok között viszont ő volt a legjobb – újságolta Jakab Róbert klubmenedzser. – 2022-ben igazoltuk a korponai születésű, 18 éves fiút. Nagyon örültünk elsőségének, amit jó formában sakkozva, szoros versenyben harcolt ki.”

Gyerpál U20-as bajnok

Read More

Post Comment