Search by category:
Egyéb kategória

Kollár azt várja a kormánytól, hogy rendet tesz az uniós alapokkal

Kollár azt várja a kormánytól, hogy rendet tesz az uniós alapokkal

Mészáros Richárd

2023. 06. 14., sze – 18:52

Boris Kollár (Sme rodina) házelnök azt várja a szakértői kormánytól, hogy rendbe rakja a helyreállítási tervvel kapcsolatos dolgokat, hatékonyabbá teszi az uniós támogatások lehívását és felhasználását, és elkészíti a költségvetési tervet.

Kollár kijelentette, hogy a Sme rodina nem szavaz bizalmat a kormánynak, képviselői tartózkodni fognak a szavazáskor. Mérlegelték ugyan, hogy bizalmat szavaznak a kormánynak, de ehhez konkrét megoldásoknak kellene szerepelniük a kormányprogramban, Kollár szerint viszont túl sok homályos dolog van a programnyilatkozatban.

„Ez a kormány azért van itt, mert valakinek el kell vezetnie az országot a választásig. A hivatalnokkormánytól az alapvető dolgok elvégzését várom, világítson, fűtsön, készítse el a költségvetést, és tegyen rendet a helyreállítási tervvel és az uniós alapokkal” – jelentette ki a házelnök Ódor Lajos kormányának programnyilatkozatával kapcsolatban. „Ezt várom tőlük, és úgy gondolom, ezt meg is kapjuk” – jelentette ki.

Kollár hozzátette, azt várták, hogy egyes konkrét dolgokkal kiegészíti a kormány a programnyilatkozatot, ha ez megtörténne és pontosan megmondanák, mit akarnak tenni, a Sme rodina megszavazná.

Kiemelte viszont, hogy a helyreállítási terv kapcsán határozottabban lépett fel a kabinet, példaként a kórházépítési terveket említette. Itt is azt várja, hogy sikerüljön minél több pénzt megmenteni az ország számára, és engedményeket kialkudni, hogy ne kelljen visszaadni ezeket a pénzeket, hanem például szociális támogatásokra lehessen elkölteni.

Read More

Post Comment