Search by category:
Egyéb kategória

Tudod már, mit csinálsz a hétvégén? Spanyol és a dél-amerikai kiállítások nyílnak a közelben

Tudod már, mit csinálsz a hétvégén? Spanyol és a dél-amerikai kiállítások nyílnak a közelben

Horváth Bianka

2023. 06. 20., k – 11:24

A bikaviadalok mediterrán kultúrában betöltött szerepét mutatja be a Cervantes Intézet és a Magyar Nemzeti Galéria közös tárlata, míg a Centrális Galériában a kubai építészetről láthatnak kiállítást az érdeklődők – olvasható az MTI oldalán.

A Cervantes Intézet támogatásával csütörtökön nyílik meg a Magyar Nemzeti Galériában a Harc a fenevaddal – A bika a spanyol és a mediterrán kultúrában című tárlat, amelyen tizenkét műalkotás, többek között Francisco de Goya, Ignacio Zuloaga és Fernando Botero művei mutatják be a bikaviadalok szereplőinek kulturális jelentőségét, míg a Centrális Galériában a Kubai építészetek: A harmadik tér című kiállítás az építészeten keresztül vizsgálja a kulturális alkotótevékenység egymással szembenálló nézőpontjait a kubai forradalmat megelőző és azt követő évtizedekben – áll az MTI oldalán közzétett közleményben.

A kurátorok, Adrian Labaut és Paloma Herrero E. Európában élő kubai építészek célja, hogy nyílt párbeszédet kezdeményezzenek a kortárs kubai építészetről, ezért különböző valóságok ütköztetésével, tárgyilagosan igyekeznek bemutatni az anyagot építészek, művészek, írók, professzorok és a legkülönbözőbb szakemberek segítségével.

(mti)

Kapcsolódó cikkünk

Összegyűjtöttünk néhány okot, amiért érdemes ezen a nyáron akár csak egy napra is elugrani Budapestre, a csodálatos magyar fővárosba

Egyedi atmoszférája és lenyűgöző látnivalói miatt Budapest egyre népszerűbb. Ha városnézésre, pihenésre, gasztronómiai élvezetekre és szórakozásra vágysz, a magyar főváros minden igényedet kielégíti majd.

Read More

Post Comment