Search by category:
Egyéb kategória

Fico: A Kollár-ügyet Žilinka és Aláč támadására akarják felhasználni

Fico: A Kollár-ügyet Žilinka és Aláč támadására akarják felhasználni

Kulcsár Péter

2023. 06. 27., k – 19:10

Robert Fico, a Smer elnöke szerint Boris Kollár (Sme rodina) házelnök ügyét Maroš Žilinka főügyész és Michal Aláč, a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) főnökének megtámadására akarják felhasználni. Fico szerint ugyanúgy támadni akarják azokat, akik az úgynevezett Čurilla-csapat ügyében nyomoztak – erről keddi sajtótájékoztatóján nyilatkozott a Smer elnöke.

„Arra kérem az államfőt, ne védelmezze tovább azokat az embereket, akik súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók. Hagyjon fel a Žilinka főügyész elleni támadásokkal, mert nincs rá semmilyen oka” – jelentette ki Fico. Azt is kifogásolta, hogy a rendőrség belső ellenőrző osztályának olyan rendőr lett a vezetője, akit korábban meggyanúsítottak. Ismételten felszólította a bűnüldöző szerveket és a Speciális Büntetőbíróságot, hogy ne hagyják magukat bevonni a politikai csatározásokba.

Fico továbbra is úgy véli, hogy Kollárnak le kellene mondania a házelnöki posztról, de az erről szóló rendkívüli ülésen nem vesz részt, ha azt sikerül összehívni.

Read More

Post Comment