Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini a Hlas listavezetője, Saková és Raši követi a listán

Pellegrini a Hlas listavezetője, Saková és Raši követi a listán

Mészáros Richárd

2023. 06. 30., p – 12:11

Peter Pellegrini pártelnök lesz a Hlas listavezetője a szeptemberi választáson, Denisa Saková volt belügyminiszter és Richard Raši követi a listán, melyet pénteken adtak le a belügyminisztériumban, majd sajtótájékoztatón ismertették a jelöltek névsorát.

Pellegrini elmondta, a párt alapszabálya szerint állították össze a névsort, az ő javaslatai alapján az elnökség hagyta jóvá. Hozzátette, kizárták a külső nyomásokat, a listán a párt parlamenti képviselői szerepelnek, húsz elnökségi tag, a párt kerületi elnökei, néhány új név, a Dobrá voľba tagjai, mivel a párt beolvadt a Hlasba, továbbá a párt járási elnökei.

Az első tízben van Erik Tomáš, Zuzana Dolinková, Matúš Šutaj Eštok, Branislav Becík, Michal Kaliňák, Tomáš Drucker és Peter Kmec. 11. Peter Žiga, Lucia Kurilovská, a rendőr akadémia volt rektora pedig a 23. Az utolsó, 150. helyről Lukáš Pellegrini indul.

„A Hlas fő célkitűzése az erős állam kiépítése, amely minden egyes állampolgáráról képes gondoskodni és a jobb jövő reményét felmutatni. Az erős állam kiépítéséhez erős csapatra van szükség” – jelentette ki Pellegrini. A Hlast a konszenzuskeresés és együttműködés pártjának nevezte, amely nem gerjeszt konfliktusokat. Olvasható, tisztességes, gyűlöletmentes politizálást ígér, pártja visszautasítja a szélsőségeseket.

Hozzátette, szeptember 30-án arról is szavaznak az emberek, hogy a múlthoz való visszatérést akarják-e, illetve a káosz folytatását, esetleg olyanoknak adnának felhatalmazást, akiknek nincsenek tapasztalataik az ország irányításával. A Hlas mindezek alternatívája akar lenni szakmai, stabil, megoldáskereső, az embereket segítő politikájával.

Mint mondta, az új kormány megalakulása után mindenekelőtt „el akarja takarítani a katasztrófa nyomait”, amit Igor Matovič és Eduard Heger kormányzása okozott. A Hlas az áremelkedésekkel akar foglalkozni és segíteni az embereknek, majd nemzeti akciótervet dolgoz ki a regionális különbségek végleges felszámolására. „Bátor döntésekre és ugrásszerű változásokra van szükség ezen a téren, nem arra, hogy valahogy működtetni tudjuk azt, ami most van” – tette hozzá.

Read More

Post Comment