Search by category:
Egyéb kategória

HC DAC: Négy év alatt a csúcson; a modern férfiszerepek, Azahriah – Mi történt Gombaszögön? – 3. nap

HC DAC: Négy év alatt a csúcson; a modern férfiszerepek, Azahriah – Mi történt Gombaszögön? – 3. nap

Csóka Zsófi

2023. 07. 15., szo – 10:12

Pénteken a társadalmi témák és a sport kerültek előtérbe.

Az érdeklődők délelőtt 10 órakor megtekinthették Dér Asia A magunk módjára üvölteni című dokumentumfilmjét. A Gombaszög szervezői a nagymagyari roma rapperről és Kassák Lajosról készült film egyik ötletgazdájával, Czímer Gáborral beszélgettek.

Az egyetemisták a DH-mólón megrendezendő előadás során megtudhatták, milyen kapcsolatokra tehetnek szert a tudományos szférában, illetve hogy milyen előnyökkel járhatnak ezen tapasztalataik a későbbiekben a munkaerőpiacon. A beszélgetésben részt vett Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, Szabó László, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetségének munkatársa, valamint Markó Anna, a Diákhálózat oktatásügyi alelnöke. A beszélgetést Kiss Réka moderálta.

Fél tizenkettőkor a Restitetőn Gregor Anikó, társadalmi nemi szerepekkel kapcsolatos kutatásokat folytató szociológus és Hadas Miklós, férfiasságkutatással foglalkozó szociológus beszélgetett a klasszikus férfiszerepekkel összekapcsolható toxikus maszkulinitás szerepéről. A beszélgetést moderálta Marton Máté.

12 órakor a Korona-sátorban a Kaptár band zenekar adott elő dicsőítő énekeket.

Fél kettőkor a Pajtaszínházban Martin McDonagh: Otthol című darabját tekinthették meg a táborozók. A színdarabot Katona Eszti, Rancsó Dezső, Tóth Károly és Béhr Márton adták elő. A művet Csikmák Kati fordította, rendezte Rédli Károly.

Délután fél háromkor a Petőfi Színpadon Elek Zoltán, az Új Szó sportrovatának munkatársa Dr. Horváth Zoltánnal, a DAC klubelnökével beszélgetett.

Az estét többek között Azahriah, a Jóvilágvan, valamint a Bohemian Betyars koncertje zárta.

Read More

Post Comment