Search by category:
Egyéb kategória

Kisebbség a kisebbséghez, Pressburg sorozat, Rúzsa Magdi – Milyen programok várhatók ma Gombaszögön? – 4 .nap

Kisebbség a kisebbséghez, Pressburg sorozat, Rúzsa Magdi – Milyen programok várhatók ma Gombaszögön? – 4 .nap

Csóka Zsófi

2023. 07. 15., szo – 10:07

A tábor utolsó teljes napján is rengeteg program közül válogathatnak az érdeklődők.

Délelőtt 10 órakor a Restitetőn a Kompromisszum munkatársa, Pataki Tamás beszélget Fiatal-Butora Jánossal, valamint Ravasz Ábellel, korábbi romaügyi biztossal a különböző etnikai és szexuális kisebbségek egymáshoz való viszonyulásáról. Az előadás során a „gyermekvédelmi” homofób törvény, valamint a Vár utcai kettős gyilkosság témáját is érintik.

13 órakor a Restitetőn Stibrányi Gusztáv sportoló mesél Amerikát átszelő kerékpárútjáról, mely során 26 000 kilométert tett meg két keréken. A beszélgetést Orosz Örs, a Honismereti Kerékpártúra korábbi szervezője vezeti.

A Pajtaszínházban a slam poetry és a költészet különbségeiről és hasonlóságairól beszélget Regős Mátyás, Gál János, Lövétei Lázár László és Bárány Bence. A beszélgetést Zsille Gábor moderálja.

A DH-mólón délután 15 órakor Kulcsár Gábor J.K. Rowling szerint a világ – problémás-e a Harry Potter? című előadását hallgathatják meg a táborozók.

15 órakor a Folkszögletben Korpás Éva Piripotty című, gyermekeknek szóló albumának bemutatókoncertjét hallgathatják meg az érdeklődők.

17 órakor a Pajtaszínházban az első szlovákiai magyar sorozat, a Pressburg vetítésén vehetnek részt az érdeklődők, majd egy kerekasztal-beszélgetést is meghallgathatnak a sorozat ötletgazdáival és alkotóival.

A napot és a tábort többek között a Hiperkarma, Rúzsa Magdi és az AWS koncertje zárják.

Read More

Post Comment