Search by category:
Egyéb kategória

Új medencét épít a párkányi Vadas

Új medencét épít a párkányi Vadas

Mészáros Richárd

2023. 07. 24., h – 15:00

Az idei főidény után ismét új medencét épít majd a Vadas fürdő Párkányban. A 140 négyzetméter alapterületű létesítményt elsősorban az adrenalinfüggő, sportos, fiatal vendégeknek szánják. A tervek szerint jövő májusban adják át.

Szeptember végén, október elején kezdi el a Vadas fürdő annak a vadonatúj medencének az építését, amely valójában egy speciális ugrómedence lesz és elsősorban az adrenalinfüggő, sportos, fiatalabb vendégeknek készül – tudta meg lapunk Hogenbuch Endrétől, a fürdő igazgatójától. A medence a klasszikus műugrómedencékre emlékeztet, de valójában mégsem az. Az új létesítmény 140 négyzetméter alapterületű lesz, háromszintes állványzattal, a vendégek különböző magaságokból ugrálhatnak majd a vízbe. A medencét kizárólag az ugróknak építik, lubickolni nem lehet benne. Egyszerre maximum három személy használhatja, de biztonsági okokból lehet, hogy egyszerre csak két vendéget engednek majd fel az ugrópontokra. A víz 4 méter mély lesz és ezt a medencét is az Oázis medence új vízvisszaforgató rendszere látja majd el.

„Ez egy olyan új attrakció lesz jövőre, amely már másutt is népszerű és közkedvelt, főképp az aktív, sportos pihenésre vágyó fiatalok körében. A kivitelezésre már kiírtuk a versenytárgyalást, épp ezért a projekt összértékét nem is közlöm. Lényeg, hogy a Vadas a saját pénzéből építteti meg a medencét és a tervek szerint jövő májusban adjuk át”

– mondta a fürdő igazgatója. A víz hőmérséklete az új medencében kb. 30 fokos lesz.  Természetesen a legkorszerűbb építőelemeket és burkolóanyagokat használják majd az új medencénél, amelyet az Oázis medence mellett építenek meg.  

Read More

Post Comment