Search by category:
Egyéb kategória

Kollár felszólította a kormányfőt, hogy állítsa le a nemzeti parkok zonációját

Kollár felszólította a kormányfőt, hogy állítsa le a nemzeti parkok zonációját

Kulcsár Péter

2023. 08. 23., sze – 12:12

Boris Kollár házelnök és a Sme rodina mozgalom elnöke felszólította Ódor Lajos kormányfőt, hogy a kormányülésen ne fogadják el a Nagy-Fátra, Polonyinák és Szlovák Karszt nemzeti parkok zonációját. A javaslatot értelmetlenségnek tartja, és rámutatott a változások következményeire. A javaslat visszaadását és átdolgozását az érintett települések 33 polgármestere is kérelmezi.

„A természetet védeni kell. Ezt támogatjuk. De nem tehetjük tönkre azokat az embereket, akik generációk óta ott laknak. Felszólítom Ódor kormányfőt, hogy értékeljék át a javaslatot, állítsák le ezt az őrületet, és küldjék vissza átdolgozásra” – közölte Kollár. Szerinte a javaslat az emberek ellen irányul, és negatív következményei vannak nemcsak az ottani telektulajdonosok számára, hanem a hétköznapi emberekre nézve is. Továbbá szerinte a változtatás az önkormányzatok költségvetésében is kiesést idéz elő. Elutasítja, hogy az embereknek fizetnie kelljen a nemzeti parkok látogatásáért, vagy hogy az állattartók ne legeltethessenek a saját telkükön.

Jaroslav Karahuta (Sme rodina), a Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke hozzátette: a nemzeti parkok reformja azt példázza, hogyan nem kell reformokat csinálni. Állítása szerint az érintett területek polgármestereit nem vonták be a három említett nemzeti parkkal kapcsolatos zonáció megváltoztatásának folyamatába. Szerinte az az alkotmányos jog is sérül, amely a telektulajdonosok jogait garantálja.

Read More

Post Comment