Search by category:
Egyéb kategória

Elhunyt társukért is versenyeznek a nagykaposiak

Elhunyt társukért is versenyeznek a nagykaposiak

Orosky Tamás

2023. 08. 30., sze – 23:21

Nagykapos |

Gyásszal kezdődik el a hétvégén az idei nagykaposi Copus Cup sporthorgászverseny, ugyanis súlyos betegségben, 58 éves korában a napokban elhunyt Magyar Zoltán, a Nagykaposi Maros Mix Tubertini csapatának oszlopos tagja.

A Szlovák Sporthorgászszövetség nagykaposi alapszervezete szervezésében zajló sportesemény első napján (8.40–13.40) a résztvevők először a feederben foglalják el helyüket a Laborc folyó vajáni, mintegy 1 km-es, versenyzésre kijelölt szakaszán. Ebben a versenyszámban csak égyéniben hírdetnek győztest. Nagykaposi színekben éppen Magyar Zoltán volt az, aki utoljára vehette át a győztesnek járó serleget 2020-ban és 2021-ben.

A viadal második napján, vasárnap (9.00 – 12.00 és 14.20–17.00) az úszós verseny szerepel a programban, amelyen egyéniben és csapatversenyben is megmérkőznek a felek. A sorsolást már 6.30-kor megtartják.

Vernárszky Gyula, a csapat vezetője a szomorúság ellenére bízik a jó teljesítményben: „Zoli elvesztése egy nagy érvágás a csapat számára. Teljesítményével nagyban hozzájárult jó szereplésünkhöz az országos sporthorgászbajnokság legfelsőbb osztályában, majd egy fokkal lejjebb is. De a különböző honi és külföldi versenyekről is szállította a jó eredményeket. Ami a mostani seregszemlét illeti, mindannyian érezni fogjuk hiányát. Három főből álló csapatunk, Fleischer Bertalan, Petőcz Károly és Petőcz Tamás érte is küzd majd. A jelentkezők létszáma csak a verseny napján lesz végleges, egyéniben 15-20, csapatban 4-6 indulórs számítunk.

Read More

Post Comment