Search by category:
Egyéb kategória

Pellegrini felszólította Ódort és Hamrant, mielőbb találjanak megoldást a migrációs helyzetre

Pellegrini felszólította Ódort és Hamrant, mielőbb találjanak megoldást a migrációs helyzetre

Mészáros Richárd

2023. 09. 02., szo – 18:51

A Hlas felszólította Ódor Lajos kormányfőt és Hamran István országos renfőrfőkapitányt, hogy haladéktalanul foglalkozzanak a kritikus migrációs helyzettel Szlovákiában. Peter Pellegrini, a Hlas vezetője súlyosnak nevezte a helyzetet Dél-Szlovákiában, kiváltképp Érsekújvár, Ipolyság és Nagykürtös környékén.

„A nyitrai és érsekújvári rendőrség az összeomlás szélén áll, mind kapacitás, mind létszám tekintetében. Más egységek megtagadják a velük való együttműködést, miután félnek a fertőző betegségek terjedésétől” – jelentette ki a közösségi oldalán közzétett videójában Pellegrini.

Mint mondta, Németországban szigorúbb intézkedések léptek érvénybe, és Csehország is a legújabb intézkedések szerint járhat el. Hozzátette, Szlovákiában nem kezelik a helyzetet megfelelően, példaként említette a Nagykürtösi járásban kihirdetett rendkívüli helyzetet.

Pellegrini szerint Robert Guckýnak, a határ- és idegenrendészeti hivatal igazgatójának le kellene mondani, miután a belügyminisztérium nem fogadta el a helyzet megoldására kínált javaslatait, beleértve a szlovák–magyar határ lezárását.

Kijelentette, pártja a választást követően felveszi a harcot az illegális migrációval.

(TASR)

Read More

Post Comment