Search by category:
Egyéb kategória

STK: kevés az egy pont a Pomléban

STK: kevés az egy pont a Pomléban

Orosky Tamás

2023. 09. 03., v – 18:30

Somorja |

2:2-es döntetlennel zárult a homonnaiak vasárnap délelőtti vendégjátéka Somorján, a II. labdarúgóliga 6. fordulójában.

A somorjaiaknak ugyan sikerült pontot szerezniük két nagyarányú vereség után (Petržalka 0:7, Dolný Kubín 0:4), de a szurkolók, akiknek a belépőjegyeit a játékosok fizették, csalódottan távoztak a Pomléból.

Somorján a mobilizáció jegyében zajlott a hét. Az edzéseken kívül egy őszinte beszélgetésre is sor került a csapat és a stáb között, akik mentálisan is próbálták felrázni a gárdát. Sokáig úgy tűnt, hogy termékeny talajra hullottak a szavak.

A 330 néző nem látott magas színvonalú meccset, a küzdelem és az akarat dominált a pályán. Mintha az edzők kiadták volna a jelszót: rúgd és fuss!

Az előző találkozókhoz képest stabilabb volt a hazaiak középpályassora, ahol a dunaszerdahelyi Vitális Milán is szerepet kapott. Elöl pedig Zoran Záhradník vitézkedett. És hogyan! Szolgai Mátéval kényszerítőzött, és 13 méterről kegyetlen erővel a léc alá vágta a labdát, ezzel megtörve az STK 253 perces gólcsendjét.

Rögtön a szünet után már kettővel vezethettek volna a somorjaiak, de Lukas Leginus közeli próbálkozását bravúrral védte Adrián Knurovský. ,,Váratlanul került hozzám a labda, csak reflexszerűen tudtam beleérni. Sajnos, a vendégkapus kiütötte a labdát,“ mondta lapunknak Leginus.

Ezután a vendégek vették át az irányítást, mintha a somorjaiak megzavarodtak volna. Állandóan a hazaiak térfelén zajlott a játék, és a homonnaiak törvényszerűen ki is egyenlítettek. Songa fejesét még Veszelinov Dániel bravúrral kiütötte, a labda balszerencsésen Szolgai Bálintról Miloš Kapur elé került, aki nem hibázott. Sőt, nemsokára Owusu, aki már hetek óta nagyon gyengén játszik, érthetetlenül szabálytalankodott a saját tizenhatosában, és a megítélt büntetőt Kapur értékesítette – 1:2.

Juraj Ančic vezetőező hosszú percekig nem reagált a pályán történtekre. Úgy tűnt, hogy biztató szót a somorjai játékosok csak a szurkolóktól kaptak…

Owusu óriási helyzete után a somorjai jobbhátvéd Damián Kachút kiegyenlített (2:2), de a hátralévő húsz percben a győztes gól nem született meg. Ugyan öt perccel a vége előtt egy lepattanó labda után Leginus került a földre, de a játékvezető továbbot intett, a kelet-szlovákiai bajnokikon ez alighanem büntető lett volna…

Ideges légkörben zajlottak az utolsó percek, melyek nem hozták meg az áhított somorjai gólt. ,,Nagyon nagy a csalódás. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést is. Sajnos rosszul jöttünk vissza a szünet után. Nem összpontosítottunk jól, két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Aztán már csak egyenlíteni tudtunk. Tovább kell mennünk. Mi kerültünk ebbe a kellemetlen helyzetbe, mint csapat kell együtt kimásznunk ebből. Bízom benne, hogy képesek is leszünk erre. Minőségi csapatunk van, de ezt a pályán a meccseken kell megmutatnunk – tette hozzá Leginus.

Read More

Post Comment