Search by category:
Egyéb kategória

Nagykürtös: 700 menekültet helyeztek el egy cég csarnokában

Nagykürtös: 700 menekültet helyeztek el egy cég csarnokában

Kulcsár Péter

2023. 09. 05., k – 16:32

Továbbra is több mint 700 illegális határátlépést elkövető személy van elhelyezve Nagykürtösön egy cég csarnokában, a helyzet azonban napról napra romlik, mivel a helyszín nem alkalmas ennyi ember elszállásolására – mondta kedden a TASR-nek Marián Balko, a városi hivatal elöljárója.

Hozzátette, a külföldieket beengedik a városba például bevásárolni. A csarnokban már kisebb baleset is történt. „Elégedetlenek, kezdenek lázadozni, mivel már több napja vannak ezen a helyen” – mondta Balko. Hozzátette, hogy a csarnokban nem megfelelőek a körülmények, és ez nem jó megoldás ekkora tömeg elhelyezésére, sem higiéniai, sem tűzvédelmi szempontból.

„Körülbelül 2 százalékuk nő és gyerek, a többiek javarészt fiatal férfiak” – mondta, hozzátéve, hogy kisebb konfliktusok is adódtak már. „Senki nem tudja megválaszolni, meddig lesznek itt” – tette hozzá Balko azzal, nincs tudomása róla, hogy a menekültek felfordulást csinálnának a városban.

A város is elégedetlen ezzel a megoldással, az önkormányzat augusztus végén aláírásgyűjtésbe kezdett, a belügyminisztériumnak szánt petícióban azt követeli, hogy a város területén ne legyenek elhelyezve illegális határátlépők. A járási hivatal pénteken (szeptember 1.) rendkívüli helyzetet hirdetett a régióban az illegális migráció erősödése miatt.

Read More

Post Comment