Search by category:
Egyéb kategória

BigMat Eurotop Cup Felsőszeliben

BigMat Eurotop Cup Felsőszeliben

Lencsés Zoltán

2023. 09. 08., p – 16:17

Egy hét leforgása alatt másodízben rendeznek korosztályos nemzetkőzi futballtornát a sportszeretetéről messze földön híres mátyusföldi településen.

Az idén 90 esztendős sportegyesület berkeiben immár akadémiai szinten zajlik a fociutánpótlás képzése. Az V. Kon-Truss kupát követően szombaton a BigMat Eurotop Cup első felvonását rendezik. Az újabb rangos nemzetközi tornán az U9-es (2015-ös születésűek és fiatalabbak) korosztály csapatait látják vendégül a szervezők a felsőszeli futballpályán, ahol Magyarország és Szlovákia képviseletében kilenc korosztályos kollektíva méri össze tudását.

„A legifjabbak erőpróbáján a kollektívák körmérkőzéses rendszerben küzdenek a trófeáért, egyéni díjakért. A stadionunk fő pályáján kialakított két játéktéren párhuzamosan zajlanak a mérkőzések. Egy találkozó játékideje 15 perc. Ami a díjazást illeti, a kilenc alakulat oklevéllel, az első három kollektíva serleggel, a dobogós helyezettek futballistái éremmel távoznak a helyszínről. Különdíjjal jutalmazzuk a legjobb kapust és a gólkirályt, valamint a torna álomcsapatába (All Stars) besorolt további négy futballistát. Ami minket illet, vendéglátóként nem csupán a szervezésben szeretnénk jeleskedni, játékban is igyekszünk felvenni a versenyt az ellenfelekkel” – nyilatkozta lapunknak a lebonyolítási rendszerről, a házigazdák célkitűzéséről Ferenczi Barnabás, a felsőszeli futballklub utápótlásszakágának technikai igazgatója.

A mérkőzéssorozat délelőtt fél 11-kor rajtol el.

Érdekes

DAC, Mosonmagyaróvár, Király SE, Esztergom, UTE Labdarúgó Akadémia, Üstökös FC Győr, Topoľčany, Érsekújvár, Felsőszeli

A résztvevők

Read More

Post Comment