Search by category:
Egyéb kategória

Továbbra sem sikerült megnyitni a parlamenti ülést, egy óra múlva újra megpróbálják

Továbbra sem sikerült megnyitni a parlamenti ülést, egy óra múlva újra megpróbálják

Mészáros Richárd

2023. 09. 08., p – 09:36

Péntek reggel sem tudták megnyitni a képviselők az illegális migrációval foglalkozó rendkívüli parlamenti ülést. Az ülésteremben mindössze 54 képviselő volt jelen, azaz nem volt határozatképes a parlament. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke ezért egy órával elhalasztotta az ülés kezdetét, amikor a képviselők megpróbálják újra megnyitni.

A rendkívüli ülés összehívását a Smer kezdeményezte. A párt azt akarja, hogy a parlament határozatban kérje fel a kormányt, hogy rendelje el a határellenőrzés ideiglenes visszaállítását a szlovák–magyar határon. A javaslat értelmében a kormánynak következetesen érvényesítenie kellene a Magyarországgal kötött visszafogadási megállapodást is.

Kapcsolódó cikkünk
Nem sikerült megnyitni a Büntető Törvénykönyvről szóló parlamenti ülést

Mészáros Richárd

2023. 09. 08., p – 09:54

Nem sikerült megnyitni a Büntető Törvénykönyv módosításáról szóló rendkívüli parlamenti ülést. A pénteki ülés kezdetén nem jelent meg elég képviselő, mindössze 43-an voltak jelen az ülésteremben. Körülbelül egy óra múlva ismét megpróbálják megnyitni az ülést.

A Büntető Törvénykönyv módosítása azt célozza, hogy megfelelő, speciális ellenőrzés alá kerüljenek azok, akiket ambuláns gyógykezelésre köteleztek.

Kapcsolódó cikkünk
A gyermekorvosokkal foglalkozó rendkívüli parlamenti ülés sem kezdődött még el

Mészáros Richárd

2023. 09. 08., p – 10:13

Péntek reggel sem sikerült megnyitni a gyermekorvosokkal foglalkozó rendkívüli ülést. Mindössze 61 képviselő volt jelen az ülésteremben, a parlament nem volt határozatképes. Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke bejelentette, hogy egy óra múlva ismét megpróbálják megnyitni az ülést. Ha nem lesz jelen a képviselők többsége, Kollár bezárja az ülést.

Az ülésen az egészségügyi törvény módosításáról kellene tárgyalniuk a képviselőknek, a kormány már jóváhagyta a módosítást, beleértve a gyorsított eljárásra vonatkozó javaslatot is. A sürgősségi rendelők nyitvatartási idejét lerövidítenék, a javaslat szerint 22 helyett csak 20 óráig lenne nyitva, és a páciensek által fizetendő díjakat is emelnék.

Read More

Post Comment