Search by category:
Egyéb kategória

28 településen választanak polgármestert és képviselőket szombaton

28 településen választanak polgármestert és képviselőket szombaton

Kulcsár Péter

2023. 09. 09., szo – 07:53

Szombaton 7 órakor nyitottak meg a szavazóhelyiségek 28 szlovákiai településen.

Időközi helyhatósági választást tartanak Szlovákiában több községben is, a szavazóhelyiségek egészen este 10 óráig lesznek nyitva.

Polgármesterre és képviselőkre voksolnak a polgárok Haluzice, Dolné Semerovce és Michalková falvakban. Dlhá, Brunovce, Slavnica, Hrlica, Svinia, Vyšný Mirošov, Vojany, Bystrany, Žehra, Uhliská, Chanava, Šimonovce, Širkovce, Ipolykeszi (Kosihy nad Ipľom) és Šarišská Poruba településeken csak polgármestert választanak.

Képviselőkre voksolnak a lakosok Alsókubinban (Dolný Kubín), valamint Malé Borové, Veľké Borové, Báhoň, Trenčianska Teplá Veľké Chyndice, Vysoká nad Kysucou, Bobrovček, Baláže és Šarišké Bohdanovce községekben.

A választópolgár csak az állandó lakóhelye szerinti településen szavazhat. A szavazóhelyiségben be kell mutatnia személyi igazolványát vagy külföldi állampolgár esetében a tartózkodási helyét igazoló okmányt.

Időközi önkormányzati testületi választást akkor írnak ki, ha egy településen nem tartottak helyhatósági választást, ha azt különböző okok miatt meg kell ismételni, vagy ha egy képviselő vagy polgármester mandátuma lejárt.

Read More

Post Comment