Search by category:
Egyéb kategória

Ha az SaS is bejelentkezik, meg lehetett volna nyitni az ülést

Ha az SaS is bejelentkezik, meg lehetett volna nyitni az ülést

Kulcsár Péter

2023. 09. 11., h – 11:39

Ha az SaS képviselői is bejelentkeznek a szavazáskor, sikerült volna megnyitni az illegális migrációval kapcsolatos rendkívüli ülést – jelentette ki Jaroslav Naď, a Demokraták parlamenti képviselője.

Ez egy „bűvös papírdarabka”, ennek az igazolásnak a megszerzése csábítja Szlovákiába a külföldieket, jelentette ki Naď, hozzátéve, hogy az igazolás kiállításának bevezetéséért még Robert Fico (Smer) és Peter Pellegrini (Hlas) volt kormányfőket terheli a felelősség. „Ők persze hogy nem fognak szavazni erről, hiszen ők idézték elő ezt a káoszt, de azt, hogy a demokratikus pártok tagjai sem szavaztak, módfelett meglepőnek tartom” – szögezte le.

Juraj Šeliga (Demokraták) képviselő hozzátette, pártja konstruktívan akar hozzáállni a probléma megoldásához, és ennek érdekében kapcsolatban van Ódor Lajos kormányfővel.

A képviselők nem fognak tárgyalni hétfőn a külföldiek szlovákiai tartózkodásával kapcsolatos törvény módosításáról, amelyen az itt-tartózkodási igazolások kérdésével foglalkoztak volna, ugyanis második nekifutásra sem sikerült megnyitni a rendkívüli ülést. A törvényhozás határozatképtelen volt, a képviselők fele sem nyomta meg a jelenléti gombot.

A javasolt módosítás szerint a rendőrség már nem állítana ki kötelezően minden Szlovákiában levő menekültnek itt-tartózkodási igazolást, ez csupán egy törvényi lehetőség lenne.

Read More

Post Comment