Search by category:
Egyéb kategória

Ausztria is vásárol német légvédelmi rakétarendszereket

Ausztria is vásárol német légvédelmi rakétarendszereket

Mészáros Richárd

2023. 09. 12., k – 20:52

Ausztria is vásárol Iris-T típusú német légvédelmi rakétarendszereket a European Sky Shield Initiative (ESSI) elnevezésű európai légvédelmi kezdeményezés keretében – közölte kedden Klaudia Tanner osztrák védelmi miniszter Bécsben.

Mint mondta, nyolc egységet terveznek beszerezni. A rakéták beszerzését és a kezelőszemélyzet kiképzését Németországgal fogják összehangolni.

A vásárlási tárgyalásokat a német kormány fogja lefolytatni a gyártóval, amit követően Ausztria a hadiipari eszközöket megveszi Németországtól. Tanner szerint az erre vonatkozó szándéknyilatkozatban már a következő hetekben megállapodnak.

Gerfried Promberger, az osztrák légierő főparancsnoka szerint négy rövid és négy közepes hatótávolságú rendszer beszerzését tervezik.

Tanner hangsúlyozta, hogy az ukrajnai orosz hadművelet tükrében „abszolúte elengedhetetlen” lezárni az európai légvédelemben található hézagokat. Mindemellett hozzátette, hogy Ausztria nem kíván részt venni az olyan nagyobb hatótávolságú rendszerek beszerzésében, mint az Arrow 3, amelyből Németország vásárolni szándékozik.

Read More

Post Comment