Search by category:
Egyéb kategória

Bugár és Dzurinda: Nem adjuk fel

Bugár és Dzurinda: Nem adjuk fel

Czímer Gábor

2023. 09. 15., p – 17:53

Pozsony |

Mikuláš Dzurinda és Bugár Béla péntek délutáni közös sajtótájékoztatóján kijelentette, a Kékek és a velük együtt induló Híd nem lép vissza a parlamenti választáson való részvételtől.

Bugár szerint mindenképpen el fognak indulni. Ezt egyebek mellett azzal indokolta, nem lehet automatikusan feltételezni, hogy egy párt visszalépésével annak választói átirányíthatóak egy bizonyos másik szereplő táborába. „Az elmúlt 12 évben olyan gyűlöletpolitikát folytattak, hogy akik a Hídnál maradtak, soha nem fogják azokat választani, akik az MKP körül tevékenykednek” – reagált Bugár arra, hogy a Szövetség elnöke, Forró Krisztián (MKP-platform) arra szólította fel a Hidat, lépjen vissza a javukra.

Dzurinda és Bugár is bírálta a Progresszív Szlovákiát (PS), mert szerintük a párt arra törekszik, hogy elcsábítsa a kisebb szereplők  választóit és így legyen a választás győztese. „Ekkor azonban nem lesznek koalíciós partnerei” – mondta Bugár. Dzurinda szerint a PS hibát követ el azzal, hogy nem egyeztet a lehetséges partnereivel arról, miként alakíthatnának kormányt, de kizárta, hogy visszalépésük feltételeiről tárgyaljanak a párttal.

Read More

Post Comment