Search by category:
Egyéb kategória

Jung György Emlékkupa – kajakverseny Párkányban (FOTÓK)

Jung György Emlékkupa – kajakverseny Párkányban (FOTÓK)

Kulcsár Péter

2023. 09. 17., v – 17:01

Párkány |

Szeptember 16-án a Mária Valéria hídnál tartotta meg a Jung György Emlékkupa idei kajakversenyét a TJ Dunaj sportegyesület.

Szeptemberi nyár, napfényes délelőtt, remek hangulat, sok – sok kajak a Dunán. Szombaton, szeptember 16-án, a Mária Valéria hídnál tartotta meg a Jung György Emlékkupa idei kajakversenyét a TJ Dunaj sportegyesület. Mint azt Jozef Kužel versenyigazgató lapunknak elmondta, ezzel a rendezvénnyel a legendás sportemberre és szervezőre emlékeznek, arra, aki Párkány egész sportéletét minőségi szintre emelte.

„Jung György meghatározó egyénisége volt a párkányi sportéletnek. Ott volt a papírgyári sportegyesület alapításakor és ő kezdeményezte a csónakház építését is – az még ún. Z  akcióban épült. Én még gimnazistaként vettem részt az építésében, brigádra jártunk. Tehát a mai verseny egy kellemes és tisztelgő emlékezés Jung Györgyre“ – közölte a versenyigazgató. A versenyen tömeges rajttal indultak a résztvevők, különböző korosztályokban, de a zsűri nem csak az időt pontozta.

Az időt is figyelembe vesszük, de nem csak azt. Az első hat beérkezőt díjazzuk. Az első hármat oklevéllel és éremmel, aztán tárgyi ajándékokkal is. A Jung Emlékkupa nem számítódik bele a Szlovák Kupába, mert eredetileg áprilisban rendeztük volna meg, de akkor magas volt a Duna vízszintje, veszélyes lett volna, ezért tettük át a mai mai napra. De még a mai terminus sem teljesen szabad, mert éppen ma Lengyelországban is van ifjúsági verseny – tehát az idősebb kategóriák inkább oda mentek –taglalta Jozef Kužel.

Mini kajakokkal is versenyeztek

A versenyszabályok szerinti 2 kilométeres távot a 8, 9, 10, 11 és 12 éves diákok teljesítették. Ők úgyevezett mini kajakokon indultak. A 13- tól 16 éves korig terjedő kategóriában pedig 4 kilométeres távot kellett kajakkal abszolválni, azaz ők két fordulót kajakoztak (az idősebb és fiatalabb növendékek, kamaszok). A férfiak szintén 4 kilométeres távot teljesítettek, továbbá a kajakversenyen négy nő is evezett, ők szintén négy kilométeres távon mutatták be tudásukat. A kajakverseny napján egyébként Jung György sírját is megkoszorúzták a párkányi öreg temetőben. A kajak – emlékkupán összesen 15 csapat indult, az eredményeket a kanoe.sk internetes szakportálon olvashatják el az érdeklődők.

Read More

Post Comment