Search by category:
Egyéb kategória

Ismét PesText Budapesten

Ismét PesText Budapesten

Juhász Katalin

2023. 09. 18., h – 14:19

Holnapután, szeptember 20-án kezdődik a PesText, amelyen Janne Teller, a Semmi című bestseller regény szerzője, A könyvkötővel világhírűvé vált Bridget Collins, valamint Gwenda Bond, az első Stranger Things-regény írója is részt vesz.

A PesText Nemzetközi Irodalmi és Kulturális Fesztivált szeptember 20. és 30. között szervezi meg a Magyar Irodalmi Szerzői Jogvédő és Jogkezelő Egyesület és a Petőfi Kulturális Ügynökség három helyszínen, a Három Hollóban, a Millenárison és a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A sztárszerzők mellett olyan feltörekvő alkotókkal is megismerkedhet a közönség, mint a történelmi regényt megújító Stacey Halls, a sci-fi műfaját képviselő Nicholas Binge, valamint az olasz Giulia Caminito, A tó vize sohasem édes szerzője. A vendégeket olyan ismert magyar irodalmárok kérdezik, mint Berg Judit, Keresztes Balázs, Tótfalusi Ágnes, Smid Róbert és Vajna Ádám.

A társművészeti programok között szerepel a TÁP Színház előadása, akik Janne Teller Ha háború lenne nálunk című írása alapján készítettek előadást. Vecsei H. Miklós és kollégái irodalmi koncertszínházzal készülnek Pilinszky János és Csoóri Sándor műveiből.

Read More

Post Comment