Search by category:
Egyéb kategória

Nem tervezik a visszalépést az 5%-nál gyengébben szereplő pártok

Nem tervezik a visszalépést az 5%-nál gyengébben szereplő pártok

Mészáros Richárd

2023. 09. 18., h – 11:18

Nem tervezik a visszalépést a választási felmérésekben 5%-nál gyengébben szereplő pártok.

A Demokraták párt nyilatkozata szerint a bizonytalan szavazókért akarnak harcba szállni. „Azokat a szavazókat szólítjuk meg, akik tapasztalatot és megoldásokat várnak a politikusoktól, nem kísérletezgetést. Továbbá azokat, akik világos garanciát várnak arra, hogy Szlovákia az Európai Unió és a NATO tagja marad” – közölte a párt.

Nem tervezik a visszalépést a Magyar Fórum körül tömörülő pártok sem. Simon Zsolt pártelnök szintén azt hangsúlyozta, nagyon sok a bizonytalan választó, nekik kínálnak alternatívát, és tapasztalt jelölteket. Simon bírálta a kampány jellegét, amely miatt egyre nő a feszültség a társadalomban.

„Egyetlen ok sincs, ami miatt a visszalépést kellene fontolgatnunk. Egyes felmérésekben 5 százaléknál magasabb támogatottságot értünk el” – közölte a Szövetség. Nem folytattak tárgyalásokat az esetleges visszalépésről egyetlen párt javára sem. A párt emlékeztetett, hogy a déli és a keleti régiókról rendre megfeledkezik a politika, és a Szövetség ezeket akarja fejleszteni.

Az ĽSNS sem kíván visszalépni, nyilatkozata szerint nincs a palettán más olyan párt, amely az ő programját és értékeit képviselné.

„A MySlovensko folytatja, hogy beteljesítse ismertetett terveit és végre előbbre vigye Szlovákiát” – közölte a TASR-rel Štefan Panenka, a párt elnöke. Hozzátette, egyetlen induló pártnak sincs olyan programja, illetve olyan tervei, mint nekik.

A Vlastenecký blok sem tervezi jelöltlistája visszavonását. Elnöke, Ivan Stanovič megjegyezte, nem hisznek a közvélemény-kutatásoknak.

„Nem létezik olyan változat, hogy visszavonjuk az indulásunkat” – szögezte le Róbert Švec, a Slovenské hnutie obrody elnöke, hozzátéve, pártjában olyan emberek vannak, akik sosem adják fel és sosem hátrálnak meg.

Read More

Post Comment