Search by category:
Egyéb kategória

Fico: A választási kampányba akar beszállni a NAKA és az ügyészség

Fico: A választási kampányba akar beszállni a NAKA és az ügyészség

Kulcsár Péter

2023. 09. 19., k – 15:26

A választási kampányba akar beszállni és az ellenzéknek ártani a Különleges Ügyészség és a Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) – reagált Robert Fico, a Smer elnöke arra, hogy mások mellett büntetőeljárás indult a katonai hírszerzés két korábbi igazgatója ellen.

Hamran István országos rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóját Fico politikai indíttatásúnak tartja. „Ez egy kétéves ügy, miért kellett kilenc nappal a választás előtt sajtótájékoztatóját tartani róla és az ellenzéket támadni. Miért nem lehetett megtartani október 1-jén, a választás után” – mondta Fico. A történteket a büntetőjoggal való visszaélésnek tartja, szerinte a cél, hogy az ellenzék ellen mozgósítsanak.

Fico szerint rendkívül kényes ügyről van szó, amely a titkosszolgálatok korábbi működésével függ össze. „Fogalmam sincs, miről szól ez az ügy” – jegyezte meg.

A NAKA 16 személy és két jogi személy ellen indított eljárást a Vírus fedőnevű akció keretében. A gyanúsítottak között van Ľubomír S. és Ján B., a katonai  hírszerzés két korábbi igazgatója.

A gyanú szerint 2013 és 2020 között legalább 74 millió eurós kár keletkezett a katonai hírszerzésnél a védelmi technológiai berendezések beszerzésének túlárazása miatt.

Read More

Post Comment