Search by category:
Egyéb kategória

Biztató eredmények az érsekújvári és lévai térségből

Biztató eredmények az érsekújvári és lévai térségből
Száz Ildikó
2021. 03. 09., k – 10:17

2021. március 9., kedd – 12:33
Hetedik forduló

Friss ikon
Off

Törzs

Léván az 5753 tesztelt személyből 9-nek lett pozitív eredménye, ami 0,16 százalékos fertőzöttséget jelent. Múlt héten mintegy ötszázzal kevesebben éltek a tesztelési lehetőséggel, és 0,34 százalékos volt a fertőzöttségi arány. Léván az átfogó szűrővizsgálat első fordulójában még 1,47 és a másodikon 1,34 százalékos volt a pozitivitás. Érsekújvárban szombaton hat városi alapiskolában tesztelt az önkormányzat, és 4 061 lakos vett részt a szűrővizsgálaton, ebből 16 esetben lett pozitív a teszteredmény, ami 0,39 százalékos pozitivitást jelent. Múlt héten valamivel kevesebben, mintegy háromezren vettek részt a szűrésen, és 0,46 százalékos volt a fertőzöttség. Az első fordulóban Lévához hasonlóan még 1,49 százalékos volt a pozitivitás a városban. Az Érsekújvári járás egyik legnagyobb községében, Tardoskedden 2409 személyt teszteltek le hétvégén, ebből 6 esetben volt pozitív a teszt eredménye, ami 0,25 százalékos fertőzöttséget jelent. Egy héttel ezelőtt még 0,54 százalékos volt a fertőzöttségi arányt, és két hete 0,59 százalékos. Tóth Marián, Tardoskedd polgármestere, tárgyalva az egészségügyi szakértőkkel úgy döntött, hogy az alsó és felső tagozatos tanulók is távoktatásban részesülnek a tavaszi szünetet követően, ám a legfrissebb eredmények kapcsán nem kizárt, hogy átértékelik a helyzetet. Kamocsán a hétvégi eredmények alapján 0,65 százalékos lett a pozitivitás aránya, egy héttel ezelőtt még 0,22 százalékos volt a fertőzöttségi arány, viszont a korábbi tesztelés során 0,92 százalékos volt a pozitivitás a községben. A szomszédos Szímőn, ahol kénytelenek voltak bezárni mindkét óvodát, 0,42 százalékos pozitivitás észleltek ezen a hétvégén, egy hete még 0,80 százalékos volt a fertőzöttségi arány a községben és a korábbi szűrővizsgálat 1,60 százalékos pozitivitást mutatott ki.

Az érsekújvári járásbeli önkormányzatok némelyike postázta, mások a tesztelés során osztották szét a lakosoknak a mostantól kötelező FFP2-es, minőségi reszpirátorokat. A polgármesterek kérik a karanténban lévőket és azok családtagjait, hogy viselkedjenek fegyelmezetten, tartsák be az előírásokat és ne veszélyeztessenek másokat.

Bevezető
Érsekújvár/Léva |

Valamivel több lévai és érsekújvári lakos vett részt a hétvégi tesztelés hetedik fordulóján, mint múlt héten, és jóval biztatóbb eredmények születtek mindkét járási székhelyen.

Címkék

Település / hely
Érsekújvár/Léva

Rovatoldalon kiemelt
Nem kiemelt

Komment kikapcsolva
Bekapcsolva

Bevezető mint galéria
Ki

Szerző
Száz Ildikó

Read More

Post Comment